Maregot Per Joan Pons i Pons

Pi caigut amb boia groga. Foto: Joan Pons.

Els indrets des dels quals es pot contemplar una posta de sol -Punta Nati, Pont d’en Gil, Far de Cavalleria…- estan massificats, sobretot a l’estiu; en canvi, els llocs on es pot veure la sortida del sol estan pràcticament deserts. La televisió autonòmica està atenta als fenòmens meteorològics que deuen tenir la mateixa audiència a la pantalla que als espais on es produeixen físicament; per exemple les llebetjades anuals a Cala Galdana que afecten el riu -a partir d’ara, després de les explicacions raonades de l’admirat Nel Martí, sempre faré servir aquesta categoria científica- connectat amb el Barranc d’Algendar i, en especial, les barques que hi estan amarrades que són sensibles a la discreta i espectacular tiranya que les pot, amb la lentitud oscil·latòria de l’aigua, destrossar i enfonsar. Caigudes de llamps, torrentades, boires portuàries, maregots… Als individus del segle XXI ens atrauen aquests esdeveniments naturals; ens fascinen. Quin és el motiu? L’explicació més simplista seria atribuïble al…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.