De l’àlbum d’estampes ( 1994), a una app per a mòbils i tablets (2024)

L’Associació coneix la Història coneix Menorca, que durant el curs 1993/1994 edità l’àlbum homònim i que va arribar a més de 5.000 famílies gratuïtament, va representar una efemèride per la nombrosa participació que va generar.

Aquesta activitat lúdica i divulgativa, a més de difondre la nostra Història, va dinamitzar significativament el comerç de proximitat.

Ara, coincidint amb el 30 aniversari de l’Associació, l’equip que formen els historiadors J.C. de Nicolàs, A. Marí i M.A. Casasnovas, l’il·lustrador R. Jofre i l’editor D. Riera, han elaborat el mateix joc sobre la mateixa Història, presentada ara com un divertit joc digital.

En definitiva, es repartiran unes 5.000 llicencies a altres tants estudiants matriculats entre el 3r Cicle d’Educació Primària i el 1r curs de l’Educació Secundària. Es tractarà de completar la col·lecció  (208 estampes) abans que es tanqui el període de joc (cap al 30 de juny).

Coetàniament a la distribució del joc, una exposició comissariada per la mateixa Associació, recorrerà els pobles i les escoles que tenguin interès en exposar la Història i la manera que aquesta es reconstrueix.

Aquesta iniciativa es finançarà, com en l’anterior ocasió, amb un micromecenatge per mitjà del qual els distints comerços i institucions patrocinaran cadascuna de les imatges. A l’anterior publicació varen ser 172 els comerços i institucions participants que van aportar una quantitat equiparable a la que ara costarà aquest micromecenatge.

 

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.