Més per Menorca denuncia la discriminació que pateixen els menorquins que volen viatjar amb l’IMSERSO

La diputada de Més per Menorca, Joana Gomila, ha denunciat aquest dimarts al Parlament la discriminació que pateixen els menorquins i menorquines que volen viatjar amb el programa de turisme social de l’IMSERSO. Aquesta denúncia es basa en el fet que l’oferta de viatges de l’IMSERSO des de Menorca és molt reduïda, sobretot, si es compara amb l’oferta que existeix des de l’illa vesina: si bé l’IMSERSO ofereix fins a 100 sortides diferents des de Palma, des de Menorca només hi ha cinc viatges disponibles, que es concentren en quatre úniques destinacions: Calella, Talavera de la Reina, Peníscola i Salou.

Davant la manca de places i de la poca varietat de destins que s’ofereixen, hi ha moltes persones majors de Menorca que decideixen o bé no viatjar o bé agafar uns dels viatges que s’ofereixen des de Palma, amb les implicacions que suposa per a l’economia domèstica d’aquestes persones: han d’assumir el cost dels passatges per anar i venir des de l’illa d’origen a Palma i les despeses derivades de l’estada a Mallorca (allotjament, sopar, berenar, etc.), atès que moltes vegades el vol surt molt prest de Palma i forçosament han de romandre a Mallorca. Sovint, per a aquestes persones acaba resultant més costós el desplaçament i l’allotjament a Mallorca que el viatge en sí mateix.

D’aquesta manera, la diputada menorquinista ha demanat a la consellera de Famílies i Afers Socials que des del Govern de les Illes Balears cobreixin les despeses que implica el desplaçament i l’allotjament a Palma de les persones de Menorca que volen gaudir d’un viatge de l’IMSERSO, sempre que sigui per visitar una destinació que no estigui disponible des de l’illa d’origen.

En paraules de Gomila, les persones grans de Menorca “estan en desavantatge respecte de les persones grans de Mallorca. Pensa la Conselleria de Famílies i Afers Socials dur a terme qualque acció per pal·liar aquesta situació de greuge? Pensa el Govern assumir aquestes despeses extres? Creim que les persones grans de Menorca han de tenir els mateixos drets i, per açò, demanam a la seua Conselleria que adopti les mesures necessàries per pal·liar aquest greuge comparatiu que pateixen les persones majors de Menorca”.

Lamentablement, però, la representant del Govern no s’ha compromès amb aquesta proposta formulada pels menorquinistes. Per aquest motiu, Més per Menorca ha registrat una Proposició no de llei al Parlament en la qual es torna a demanar al Govern que assumeixi els costos extres que han d’assumir els menorquins que viatgen amb l’IMSERSO. Aquesta iniciativa, que s’haurà de debatre i votar al Parlament, també demana al Govern de l’Estat que incrementi l’oferta de viatges del programa de turisme social de l’IMSERSO amb origen des de Menorca per donar més oportunitats de viatjar a les persones grans d’aquesta illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.