La sal Per Raymonde Calbo Laffitte

Cada dia utilitzam la sal (clorur de sodi), un condiment present a totes les cuines del món per realçar el gust dels aliments. Però tenim tendència a oblidar fins a quin punt antany era  un producte car i preuat.

Ja en el neolític els homes que s’establiren i esdevingueren agricultors, arriscaren llur vida per cercar a la mar o baix terra la sal, conservadora de les carns, peixos, formatges i pells. Es considera que des del tercer mil·lenni abans de Crist, els fenicis tenien el monopoli de la sal. Segons alguns especialistes, aquests  haurien inventat el mètode de la producció de sal: de l’evaporació de l’aigua de mar fins a la creació dels cristalls de sal  que són recollits i refinats.   Un poc pertot a la Mediterrània, als territoris antany ocupats pels fenicis es troben…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.