Tiberi Cèsar Per Eduard Riudavets Florit

Entusiasmat, m’ha entusiasmat. Ho dic sense més preàmbuls. Tiberi Cèsar, de Núria Cadenes és una novel·la enlluernadora, impressionant, superba, fascinant… I podria continuar encadenant sinònims i no faria llarg. Si més no, he de parar i aportar-vos l’obligat resum argumental.

És la història de Tiberi, fill de Lívia, successor d’August, segon emperador de Roma, conqueridor de Pannònia i Germània. És la història d’un home torturat, taciturn, cruel i culte. I, sobretot, és també una història sobre el poder, sobre les intrigues que el sustenten, sobre la sang vessada, sobre el rastre de mort que l’ambició deixa al seu pas.

Potser haureu llegit Suetoni, és molt probable que conegueu les novel·les de Robert Graves, fins i tot pot ben ser que hàgiu vist l’excel·lent sèrie televisiva…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.