La menorquina Cristina Pons Benavides es prepara per la seva participació en el ‘European Young Chef Award’

Cristina Pons Benavides, guanyadora del certamen local Jove Xef Menorca 2023 impulsat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i Menorca Regió Europea de Gastronomia i celebrat el passat 11 de març en el centre de formació Ca n’Aguedet, es prepara des de fa mesos per a participar en la competició de regions gastronòmiques European Young Chef Award, que tindrà lloc entre els dies 20 i 24 de novembre a Le Touquet de Hauts-de-France, Regió Europea de la Gastronomia guardonada en 2023.

La jove de 24 anys, que ha finalitzat el Grau Superior de Direcció de Cuina a L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona, representarà a Menorca Regió Europea de Gastronomia en la setena edició del concurs anual organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT) que reuneix joves talents culinaris.

Cal destacar que entre els membres del jurat que valoraran als nou finalistes que participaran en la final del l’European Young Chef Award; estarà el menorquí Pau Sintes, qui l’any passat va ser proclamat guanyador en la final del certamen internacional que va tenir lloc en Trondheim-*Trøndelag (Noruega) amb una versió tradicional i innovadora d’albergínies plenes, un plat inspirat en una antiga recepta menorquina del segle XIX.

Sílvia Anglada i Toni Tarragó, que van ser en 2022 els mentors de Pau Sintes i també de la representant de Menorca Regió Europea de Gastronomia en l’edició del certamen culinari de 2021, Cristina Llorens, han repetit enguany l’experiència amb Cristina Pons Benavides, qui a més ha rebut classes d’anglès de la mà de Mikey Lewis i de francès amb Marc Gandolfo, gràcies a l’Escola d’Adults de Menorca. Així mateix, altres empreses com les Salines de La Concepció i Bodegues Sa Cudia han col·laborat oferint els seus productes per a l’elaboració de la recepta de la menorquina que s’elaborarà en Hauts-de-France i Uniformes Menorca s’ha encarregat del vestuari de la jove cuinera.

Durant les jornades de celebració del European Young Chef Award; es projectarà un vídeo de presentació de cadascun dels participants i, en el cas de Cristina Pons Benavides, la projecció audiovisual, elaborada per la FFTM per a Menorca Regió Europea de Gastronomia, destaca la riquesa gastronòmica de l’illa i defineix la cuina de Menorca “com una simfonia de sabors que reflecteixen la sintonia d’aquest territori”.

El vídeo fa referència directa també al compromís de Menorca amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, així com a l’excel·lent labor dels productors locals.

Vídeo promocional de Cristina Pons Benavides

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.