La UE felicita Milei per la seva victòria a l’Argentina i confia “continuar reforçant lligams” amb “un soci fonamental” Borrell espera que la col·laboració s'estableixi "en base als valors democràtics" comunitaris i "principis compartits"

El president del Consell Europeu, Charles Michel

Albert Cadanet/Brussel·les – La Unió Europea ha felicitat l’ultradretà Javier Milei després d’imposar-se aquest diumenge en les eleccions presidencials a l’Argentina. En dos missatges a X, tant el president del Consell Europeu, Charles Michel, com l’alt representant per a la política exterior de la UE, Josep Borrell, han remarcat el caràcter “lliure i democràtic” dels comicis i han confiat que la seva elecció permetrà “continuar reforçant lligams” entre les dues parts. Borrell ha qualificat l’Argentina com “un soci fonamental per a la UE” i espera que els acords de col·laboració es duguin a terme dins un marc “basat en valors democràtics i principis compartits”.

Per la seva banda, Michel ha apuntat que espera sigui cooperant “per al benefici de les ciutadanies” i ha agraït la tasca del fins ara president argentí, Alberto Fernández, durant els últims anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.