Sánchez diu que el seu nou govern prioritzarà l’estabilitat i el diàleg en una “legislatura l’alt perfil polític” Els nous membres del govern prometran dimarts davant Felip VI i participaran al Consell de Ministres

ACN/Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts el seu nou executiu, un equip que combina “renovació, permanència, joventut i experiència” i que és d’un “alt perfil polític” per a una legislatura “d’alt perfil polític” on caldrà donar “continuïtat” a les polítiques socials i al “diàleg” per impulsar la tasca de govern. Sánchez ha informat el rei de la composició del govern, i els nous membres de l’executiu prendran juraran o prometran els càrrecs aquest dimarts a les 9.30 h a la Zarzuela. Posteriorment, faran l’intercanvi de carteres i participaran en el Consell de Ministres de dimarts.

En una compareixença sense preguntes, Sánchez ha volgut agrair la tasca als ministres sortints i ha reivindicat la tasca del seu govern durant la passada legislatura. “Gràcies a tot aquest gran impuls reformista avui Espanya és la gran economia europea que més creix, amb una inflació més baixa i amb més de 21 milions de persones treballant i cotitzant a la Seguretat Social”. “Espanya està més forta que fa cinc anys”, ha dit.

Segons el president espanyol, encara queda “molt per fer” i cal “ampliar i consolidar” l’agenda de transformacions i el projecte de país basat “en ‘avenç social, la convivència, l’estabilitat institucional i el diàleg entre diferents”. “Comptem amb els equips, l’experiència i els lideratges per aconseguir-ho”, ha afirmat.
“Un equip d’alt perfil polític”

Segons el president espanyol, és “un equip d’alt perfil polític per a una legislatura d’alt perfil polític”, amb persones “capaces de gestionar” i “d’arribar a acords i explicar-los públicament”.

A més, segons el president espanyol, l’executiu té “un marcat accent feminista” i serà “continuista en l’àrea econòmica i els ministeris d’Estat”, alhora que prioritzarà les polítiques socials, especialment en matèria d’habitatge i joves, i introduirà noves prioritats com el Ministeri d’Habitatge, Transformació Digital i Joventut.
“Prioritzar el diàleg”

Sánchez obre una legislatura on el seu executiu necessitarà el suport constant de sis formacions per aprovar les seves reformes. En aquest marc, ha apuntat que el seu executiu “prioritzarà el diàleg i la negociació en una legislatura clau en la cohesió territorial i social d’Espanya”.

Els seus, ha dit, “són perfils idonis per abordar els reptes que Espanya té al davant” perquè els ministres tenen “maduresa, experiència i joventut”, amb una “garantia de continuïtat de les polítiques públiques” i “l’empenta dels nous perfils” que s’hi incorporen.

L’executiu, ha recordat, té marcats els objectius: culminar la modernització iniciada la passada legislatura en l’aspecte socioeconòmic, transformant el teixit productiu en clau verda i digital; seguir reforçant l’estat del benestar i millorar la capacitat adquisitiva de la classe mitjana; millorar l’accés a l’habitatge; impulsar la transformació ecològica i seguir fent d’Espanya un referent en igualtat; enfortir la cohesió territorial; i avançar en l’agenda del retrobament “per garantir la concòrdia al país”.
“La que s’inicia és una legislatura d’alt perfil polític” i “hem de comptar amb un equip a l’alçada, d’alt perfil polític. Un govern solvent i sòlid per oferir seguretat en un món amb grans transformacions”.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.