Cristina Pons Benavides obté el segon premi del concurs gastronòmic ‘European Young Chef Award’

Maó, 22 de novembre – La cuinera menorquina Cristina Pons Benavides ha obtingut aquest dimecres el segon premi a la final de la setena edició del concurs gastronòmic ‘European Young Chef Award’, amb una recepta tradicional i innovadora d’un plat tan característic de Menorca com els calamars plens.

La representant de Menorca Regió Europea de Gastronomia ha competit amb joves talents culinaris d’altres vuit regions europees de gastronomia i el jurat internacional de la prova, del qual formava part el guanyador de la passada edició del concurs, el menorquí Pau Sintes, li ha concedit el primer premi a Bostjan Volk, representant de Slovenia, mentre que Sander Mollerup, de Denmak Central, ha quedat en tercera posició.

Cristina Pons Benavides s’ha mostrat molt orgullosa d’aquest segon premi, que li han concedit durant la gala de lliurament de guardons del certamen organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT) que ha tingut lloc aquest capvespre a Le Grand Hôtel de Le Touquet.

La cuinera menorquina de 23 anys ha presentat aquest dimecres al matí a les instal·lacions del Lycée Hôtelier du Touquet la seva versió innovadora de calamars plens, un plat típic de Nadal a l’illa que ha titulat ‘Records’ i que a Cristina Pons Benavides li evoca moments festius compartits amb la seva família. Per part seva, l’elaboració de la recepta tradicional va tenir lloc ahir dimarts al capvespre.  

La guanyadora del concurs local Jove Xef Menorca 2023, impulsat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i Menorca Regió Europea de Gastronomia, ha viatjat fins a la regió francesa acompanyada pels seus mentors, Silvia Anglada i Toni Tarragó, i el coordinador de Menorca Regió Europea de Gastronomia, Miguel Huesa. A més, també han estat presents en la competició Jaume Gomila, en representació de l’IGCAT, i els seus professors d’anglès, Mikey Lewis, i de francès, Marc Gandolfo, de l’Escola d’Adults de Menorca.

Així mateix, altres empreses com les Salines de La Concepció i Bodegues Sa Cudia han col·laborat oferint els seus productes per a l’elaboració de la recepta de la menorquina en Le Touquet i Uniformes Menorca s’ha encarrregat del vestuari de la jove cuinera.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.