El PP denuncia que l’esquerra de Ciutadella vol bloquejar l’Ajuntament i el futur de la ciutat El PP considera "sorprenent que els partits d'esquerres, que no van ser capaces de posar-se d'acord per a formar una coalició de govern, en una lluita per qui es quedava amb més regidories, sí que es posen d'acord per a bloquejar el futur de Ciutadella"

Ciutadella, 22 de novembre – El PP fa una crida “a la responsabilitat dels partits d’esquerres en l’oposició perquè no paralitzin el funcionament de l’Ajuntament, i tendeix la seva mà, una altra vegada, per a poder arribar a un acord”

El PP ha denunciat avui que el vot en contra del PSM-Més per Menorca, PSOE i Ciutadella Endavant als pressupostos de l’equip de govern a l’Ajuntament de Ciutadella només té un objectiu, i és el de “bloquejar l’Ajuntament, obstaculitzar el normal funcionament del consistori, impedir el progrés de Ciutadella i boicotejar el programa del PP”.

Cristóbal Marqués, secretari general del PP Menorca, considera que “és sorprenent que els partits d’esquerres, que no van ser capaços de formar una coalició de govern degut a conflictes interns i lluites per qui es quedava amb més regidories i càrrecs de confiança, ara es mostren molt cohesionats en el seu intent d’obstruir l’aprovació dels pressupostos. Així es veu qui realment només vol governar per la cadira”.

El PP valora molt positivament els comptes municipals per a 2024 presentats per l’equip de govern liderat per Juana Mari Pons, uns pressupostos “realistes i executables” que ascendien a 38.9 milions, 600.000 euros més que el pressupost de 2023, “on les partides destinades a les àrees de serveis socials, educació i joventut augmenten considerablement”.

A més, destaca que també són uns pressupostos continuistes, incloent-hi projectes de l’anterior equip de govern, amb l’objectiu que “PSM, PSOE i Ciutadella Endavant se sentissin més còmodes”. Per això, el PP considera que el seu vot en contra és “irresponsable”, i no atén motius raonats, sinó totalment polítics.

Marquès remarca que “l’equip de govern de Ciutadella entén perfectament la conjuntura de govern en minoria en la qual es troba, i per això, des del primer moment, va intentar arribar a un acord amb els partits de l’oposició per a aprovar els comptes per a 2024. S’han dut a terme 6 de les 7 reunions previstes, cancel·lant l’oposició la setena. La primera trobada es va dur a terme el passat 26 de setembre”.

El PP creu que des que no governen els partits d’esquerres, “tot són queixes i exigències sense motiu, demanant explicacions de projectes que ells mateixos van deixar parats”. A més, creu que els partits d’esquerres “no fan una oposició constructiva, sinó més aviat destructiva”.

Cristóbal Marqués ha posat l’accent que “el PP de Ciutadella el que vol és que la ciutat avanci després de 8 anys d’inacció, més enllà d’aquestes divisions partidistes de l’esquerra, per a enfocar-se en el que realment importa: el benestar i el progrés dels ciutadellencs”.

El secretari general del PP també ha volgut posar en valor “el tarannà dialogant de l’alcaldessa, Juana Mari Pons, qui en només 4 mesos, ha demostrat com s’ha de liderar l’Ajuntament de Ciutadella, volent arribar a consensos, no sols perquè els necessita estant en minoria, sinó perquè vol que tothom sigui escoltat i valorat”.

El PP fa una crida a la responsabilitat institucional dels partits en l’oposició per a continuar dialogant i poder aprovar els pressupostos, tenint en compte que, si finalment han de prorrogar-se els de l’any passat, “implicarà greus problemes per als serveis municipals, i per exemple, tots els increments de contractes o de personal reeixits durant l’últim any, no es podran tenir en compte”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.