El Consell Insular de Menorca se suma al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones El departament de Benestar Social ha organitzat múltiples activitats per a conscienciar a la ciutadania i denunciar la violència de gènere

El Consell Insular de Menorca se suma al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que té lloc aquest dissabte, 25 de novembre. La consellera de Benestar Social de Menorca, Carmen Reynés, ha llegit aquest divendres una declaració institucional a la seu del Consell Insular de Maó, on s’ha realitzat un minut de silenci.

En paral·lel, el departament de Benestar Social ha organitzat múltiples activitats per a conscienciar a la ciutadania i denunciar la violència que pateixen les dones arreu món. Podeu consultar les activitats programades a l’enllaç adjunt.

Durant aquest 2023 el Centre Assessor de la Dona ha fet 1538 visites i ha atès 386 dones. De moment, aquest any ha obert 166 expedients nous. La majoria de les dones són ateses per més d’un tipus de maltractament. Els predominants són el maltractament físic i psicològic, el psicològic, i el sexual.

Entre les accions planificades pel departament de Benestar Social encaminades a l’eliminació d’aquesta xacra, figura potenciar el Punt Lila. “Volem ampliar la prestació de serveis del Punt Lila, que ofereix informació en la prevenció i intervenció contra la violència de gènere, per tal que el servei sigui present no només en les festes patronals sinó també en altres esdeveniments on es prevegi una aglomeració de persones”, explica la consellera de Benestar Social.

“Igualment, hem iniciat a través de la patronal hotelera, ASHOME, la difusió del protocol d’informació i actuació en casos de violència de gènere als establiments de l’illa, ja que es produeix un nombre significatiu d’aquests delictes en període vacacional”, afegeix Reynés. El departament també difondrà el protocol als establiments d’oci nocturns.

A més, s’efectuaran tallers i xerrades als centres educatius i instituts de l’illa, amb l’objectiu de formar els menors en la igualtat de gènere. Precisament, aquestes xerrades s’impartiran a través del Punt Lila, per a apropar la feina que es fa als instituts i conscienciar els alumnes sobre com actuar en cas de presenciar o viure una situació de violència de gènere. I el director insular d’Atenció Social, Daniel García del Mar, també impartirà xerrades als centres educatius i instituts sobre problemes adolescents des de la perspectiva judicial, entre els quals farà una menció especial a la violència de gènere.

A banda, s’està treballant en una especialització del personal del Centre Assessor de la Dona. “Consideram necessari que els tècnics que assisteixen a les víctimes sigui personal especialitzat en la matèria per oferir una solució adequada les dones que acudeixen al servei. Per aquest motiu, estem fomentant l’assistència dels tècnics a diferents cursos per a millorar i especialitzar l’atenció que des del Consell es dona a les víctimes de violència masclista”, indica la consellera de Benestar Social.

“Així mateix, es crearà una sala amable al quarter de la Guàrdia Civil perquè la víctima se senti protegida i en condicions de poder fer declaracions sense revictimitzar-la i vetllant per la seva intimitat”, conclou la consellera de Benestar Social.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.