‘Trenca el silenci’, escrit fet per la consellera de Benestar, Carmen Reynés, amb motiu del 25N

Tristesa, ràbia, indignació, impotència… són emocions que sent quan escolt una notícia d’una dona violada, maltractada o assassinada. Ja n’hi ha prou!!! Cap filleta, cap dona mereix viure en un entorn de maltractament. El maltractament no sols afecta a la víctima, sinó que deixa cicatrius, cops emocionals i psicològics als fills, a la família i a la societat. La violència contra les dones és inacceptable en qualsevol forma. Vull expressar la meva solidaritat i suport a totes les que heu sofert o esteu patint aquest moment difícil.

A Menorca, en el que duim d’any el Centre Assessor de la Dona ha obert 166 expedients nous. La majoria de les dones són ateses per més d’una mena de maltractament, sobretot maltractament físic i psicològic, psicològic, sexual. Les xifres ens indiquen que a l’illa la violència de gènere continua sent una xacra a la qual cal destinar tots els recursos possibles per a combatre-la.

Lament profundament el sofriment pel qual moltes dones heu hagut de passar. Un dolor que moltes vegades patiu en silenci. Vull dir-te que no estàs sola; hi ha recursos i persones disposades a ajudar-te. Buscar suport emocional i legal pot marcar la diferència en el teu procés de recuperació. La violència masclista no té justificació, i mereixes viure una vida lliure de por i violència. Si necessites ajuda o algú amb qui parlar, no dubtis a contactar amb el Centre Assessor de la Dona del Consell Insular de Menorca, al carrer de Artrutx, número 23, on seràs atesa i et donaran tot el suport que necessitis. També pots telefonar al 016 a qualsevol hora del dia.

La violència té mil formes. Hi ha violència quan usem una paraula denigrant, quan fem gestos per a humiliar a una altra persona, quan obeïm perquè hi ha por. I el menyspreu o la violència contra les dones pel mer fet de ser-ho és la màxima expressió de la desigualtat.

Internet i les xarxes socials permeten mantenir en tot moment l’assetjament i control sobre les dones. Especialment és preocupant les joves que sofreixen ciberassetjament des de molt primerenca edat i que es veuen sotmeses a missatges o pràctiques inapropiades o ofensives. Per aquest motiu és necessari també apel·lar a la consciència ciutadana. Tots som responsables, tots hem de col·laborar garantint una resposta més efectiva i eficient en la lluita contra la violència masclista a Menorca, erradicar aquesta xacra social requereix de la implicació de tota la societat.

Trenca el silenci. Quan siguis testimoni de la violència contra les dones no et quedis de braços plegats. Actua. El Consell Insular de Menorca està compromès amb la lluita per la igualtat i l’eliminació de la violència contra les dones de manera ferma i inqüestionable, impulsant polítiques de prevenció, així com d’acompanyament i atenció a les víctimes. Cal tenir una tolerància zero davant aquests actes totalment inacceptables i junts podem treballar per a eliminar la violència contra les dones i construir un món més segur i equitatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.