Comença la 1a edició de L’Aferrada, la trobada de creadors de contingut digital impulsada per l’Obra Cultural Balear L'objectiu és ser un punt de connexió dels professionals del sector i promoure la presència del català

L’Aferrada, la trobada de creadors de contingut digital impulsada per l’Obra Cultural Balear, ha fet els primers passos aquest dissabte amb l’objectiu d’esdevenir un punt de connexió dels professionals del sector i promoure la presència del català en aquest entorn. El certamen que tindrà com a escenaris el Teatre del Mari i Ca n’Alcover, a Palma, se celebrarà durant tot el cap de setmana. Els responsables de l’esdeveniment ja tenen inscrites unes 150 persones i preveuen que hi participin tant creadors, com empreses del sectori plataformes amb l’objectiu de generar sinergies i contribuir a impulsar la professionalització de les persones que s’hi dediquen.

L’Aferrada també vol ser espai d’aprenentatge i per això es combinaran ponències d’experts, taules rodones, pòdcasts en directe i moments de distensió amb actuacions musicals.

En declaracions a l’ACN, directora de L’Aferrada, Laia Carrera, ha explicat que pretenen “impulsar la professionalització” dels creadors de contingut digital i unir projectes i persones, possibles contractadors i contractats. “És un espai per fer xarxa en un context tant de diversió com de projecció professional”, ha detallat.

Per Carrera, el sector en auge, però que a les Balears es troba en una fase “més inicial” que en altres territoris com Catalunya. Precisament per aquest motiu, els impulsors volen donar-hi continuitat en un futur.

En conjunt, passaran per L’Aferrada experts com Carles Ortet, Pedro Rojas, Eva Olivares, Arnau Sanz i Josep Moll de la Fuente, i creadors dels diferents territoris de parla catalana: Maria Vallespí, Antoni Guiscafré, Parisio, Clàudia Bunny, Can Putades i Loren Muñoz, entre d’altres.

També s’hi presentaran projectes com EVA, la secció temàtica per als joves de 3Cat; jo.cat, de la Fundació.cat; AMIC NousTalents i AMIC Directes, concurs per a joves creadors de continguts; Gamesports electrònics, canal líder en contingut ‘gamer’ en català; Poblet.info, comunitat de creadors valencians, i la plataforma de micromecenatge L’Aixeta.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.