El Consorci de Residus i Energia i l’Agència Menorca Reserva de Biosfera publiquen la 10a unitat didàctica de la Reserva de Biosfera: «Residus» La darrera edició d’aquests quaderns divulgatius destinats a centres educatius inclou el funcionament del nou sistema de recollida porta a porta implementat als municipis de l'illa

El Consorci de Residus i Energia i l’Agència Menorca Reserva de Biosfera han publicat de manera conjunta la nova unitat didàctica de la reserva de biosfera, «Residus», un quadern divulgatiu destinat a centres educatius que cerca millorar el coneixement de l’alumnat sobre els hàbits de consum responsable que afavoreixen la prevenció de residus i la seva correcta separació.

Al llarg de 30 activitats amb continguts teòrics i propostes pràctiques, la unitat didàctica aborda aspectes com la tipologia de residus i el seu cicle de vida, la seva reparació i reutilització, el consum responsable i el malbaratament alimentari, el compostatge o la recollida i correcta separació dels residus. En aquest últim apartat explica com es gestionen els fems a Menorca a les diferents instal·lacions de gestió del Consorci de Residus i Energia, des de la seva recollida
fins al tractament a les deixalleries o a la Planta de Milà. També inclou informació sobre el funcionament del nou sistema de recollida porta a porta implementat als municipis de l’illa.

Les activitats pràctiques vinculades a cada concepte teòric han estat diferenciades amb un codi de color o semàfor segons els nivells de coneixements a aplicar: verd per a infants de 3 a 6 anys, taronja per a fillets i filletes de 7 a 12 anys o vermell per a joves a partir de 12 anys. Les activitats són orientatives, atès que les activitats a triar pel professorat dependran del grau de coneixements que tengui l’alumnat, i algunes d’elles són adaptables a diferents nivells
indistintament.

A més de passar una bona estona, l’objectiu d’aquesta unitat és propiciar que l’alumnat interioritzi que la gestió correcta dels residus és responsabilitat de totes les persones, i que té una rellevància especial en la Reserva de Biosfera de Menorca.

El quadern «Residus» es repartirà a tots els centres educatius que sol·licitin els tallers d’educació ambiental del Consorci de Residus i Energia en el marc del programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular. També es podrà obtenir de manera gratuïta fent una sol·licitud al Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació a través del correu electrònic reserva.biosfera@cime.es o descarregant el document en pdf a les pàgines web del departament (menorcabiosfera.org) i del Consorci de Residus i Energia de Menorca (cremenorca.org).

Aquesta unitat didàctica forma part d’una col·lecció de publicacions divulgatives per a escoles i instituts, els Quaderns Didàctics Menorca Reserva de Biosfera:

1. Reserva de Biosfera
2. Geologia
3. Energia
4. Biodiversitat terrestre
5. Biodiversitat marina
6. Alimentació saludable
7. Aigua
8. Pol·linitzadors
9. Rondalles i llegendes
10. Residus

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.