En Mascaró Pasarius Per Bep Portella Coll

Aquest any ha estat declarat Any Mascaró Pasarius per commemorar els cent anys dels seu naixement. Més d’una vegada s’han declarat anys dedicats a…, que passen sense pena ni gloria, que són una simple declaració i quatre actes institucionals. No serà el cas, ja que el 2023 ha estat ple cites acadèmiques, institucionals i populars relatives a Josep. Jo me’n record d’ell cada setmana quan vaig a agafar el correu a la parada del cementeri vell de Ciutadella, ja que en el mur hi ha una placa que ens recorda que va ser “cartògraf i arqueòleg”. Ell no ho era, ni cartògraf ni arqueòleg. No havia estudiat a cap universitat aquestes ciències, però per a molta gent en aquells anys n’era una eminència. M’agradaria que rebés el títol honoris causa. Nosaltres mateixos li atorgàvem aquest títol, sense cap itinerari acadèmic per enmig. Hi ha ocupacions que no s’entendrien sens un recorregut acadèmic i un títol. En canvi, n’hi ha en les quals el títol té un pes relatiu. Una és…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.