Les pedres de Santa Llúcia Per Raymonde Calbo Laffitte

Fa més de quinze dies vàrem anar d’excursió a Alcúdia fent un recorregut que passava just a ran  de la platja deserta des Coll Baix.  Trepitjarem la seva arena i oh! Sorpresa, pertot arreu pedres de Santa Llúcia. Talment la troballa d’un autèntic  tresor. Hem de dir que havia fet molt de mal temps a la mar dies anteriors. Vàrem arreplegar aquestes meravelles i seguirem,  el cor content la nostra ruta.

A França  anomenen aquestes pedres Ulls de Santa Llúcia i sembla que a Menorca Ulls de Sirena.   Segons el Diccionari Alcover-Moll Català, Valencià,  Balear: Pedra de Santa Llúcia és “un opercle(tapa) dur, vermell, molt llis i polit, que tenen certs caragols marins, sobretot l’espècie Turbo Magus, i que la gent inculta empra com a ornament de mobles i com a remei contra mals d’ulls”.

Es troben a tota la costa mediterrània. Els científics l’anomenen…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.