Sánchez obre la porta a reconèixer unilateralment l’estat palestí El president del govern espanyol i De Croo demanen la fi del "cicle de violència" al Pròxim Orient

ACN– El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest divendres a la comunitat internacional i especialment la UE reconèixer l’estat palestí i no ha tancat la porta a fer-ho unilateralment. Sánchez ho ha dit en una roda de premsa amb el primer ministre belga, Alexander De Croo, en el marc del viatge al Pròxim Orient i De Croo ha evitat posicionar-se sobre un possible reconeixement de l’estat palestí. Ambdós líders sí han demanat posar fi al “cicle interminable de violència” al Pròxim Orient arran del conflicte entre Israel i Hamàs.

En una compareixença conjunta després de la visita a la regió, De Croo ha remarcat que cal “aturar ja la mort de civils” i ha advertit que “no hi ha cap solució militar al conflicte”. “Hem de substituir la violència per l’esperança i pau”, ha afirmat Sánchez, que ha remarcat que “la matança indiscriminada de civils és totalment inacceptable”.

Així, Sánchez i De Croo han insistit que Israel ha de complir el dret humanitari internacional i que l’alto el foc previst per a quatre dies és “insuficient”, per aquesta raó han defensat una treva “duradora”. “Les democràcies han de complir totes les seves obligacions pel que fa al dret internacional humanitari”, ha remarcat el president del govern espanyol.

Sánchez ha subratllat que Israel i Palestina no poden “permetre’s viure sota l’amenaça constant del conflicte” i que “és el moment de donar un horitzó de pau i estabilitat” a la regió.

 

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.