Cas Comte rep la visita de 13.769 persones a la seva primera temporada

La decisió de la Fundació Torre Saura d’obrir el palau a les visites lliures dóna un resultat molt superior a les previsions inicials la primera temporada. Espanyols, francesos i britànics, els més interessats a recórrer pel seu compte els salons de la casa comtal.

El projecte que l’empresa Talaia Cultura SL ha engegat aquest any per complir l’encàrrec de la Fundació José Mª de Olives i de Ponsich, ha funcionat. Les 24 estades que s’han pogut visitar aquest any han aconseguit despertar l’interès de gairebé 14.000 persones durant els sis mesos en què la casa comtal ha obert les portes, de l’1 de maig al 31 d’octubre, coincidint amb la temporada turística.

Per nacionalitats, els espanyols lideren el rànquing amb un total de 5.881 visitants, una mica més del 44% del total. Els segueixen els francesos, amb un total de 3.481 visitants, una mica més del 22% del total. La tercera nacionalitat en nombre de visitants ha estat el Regne Unit que, amb un total de 3.045 vivitants, ha contribuït amb un altre gairebé 22% al total de visites rebudes. La resta de visitants, gairebé el 12%, provenen de fins a 25 països diferents d’Europa, Àsia i Amèrica.

Des de la Fundació Torre Saura, el seu president, Roger Zannier, ha manifestat la satisfacció de tot el Patronat per l’èxit de la iniciativa de donar a conèixer el llegat de la família d’Olives a la ciutadania, garantint-ne la continuïtat en el futur.

Des de l’empresa que gestiona les visites a Ca’s Comte, el director, l’historiador Antoni Camps Extremera, assegura que per a l’any que ve s’ampliarà una mica més el recorregut amb la recuperació d’espais de notable interès, tancats al públic fins ara.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.