Pito Barber Capó, responsable de l’oli de Morvedra: “Enguany s’escurça la diferència de preu entre l’oli de fora i el de Menorca”

Itziar Lecea / Ciutadella – La collita d’oli a Menorca ja està llesta per consumir. Durant el mes d’octubre i principis de novembre, les poques tafones de l’illa s’han posat en marxa per acollir les tones d’olives que es converteixen en oli de primera qualitat. Una tafona d’entre la resta destaca enguany, la de Morvedra, on han estrenat el nou molí amb una tecnologia que permet refredar l’oliva abans d’entrar en el procés d’elaboració d’oli i mantenir-ne totes les propietats. Ens ho conta aquesta setmana en Pito Barber, responsable de la collita de Morvedra.

Com ha anat la collita de 2023?
Ha estat una bona collita, podem dir que ha estat un any molt bé. Especialment si el comparam amb l’any passat, que vam tenir molta sequera i a més va caure pedra, que va fer malbé la fruita. També hem de tenir en compte que les oliveres fan una producció una mica bianual, solen tenir un any bo i un altre de no tan bo. El 2022 es van ajuntar altres factors, com…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.