Presentat davant el Tribunal Constitucional el recurs al Decret que elimina el català a la sanitat balear

El diputat de Sumar Més al Congrés, Vicenç Vidal, acompanyat de representants de l’Obra Cultural Balear i d’altres representants polítics, han presentat aquest matí el recurs impulsat per l’Obra Cultural Balear contra el Decret 5/2023 que elimina el requisit de català a la sanitat pública de les Illes Balears.

Responent a la crida transversal que va fer l’Obra Cultural Balear, Vicenç Vidal ha articulat un bloc ample de diputats compromesos amb el plurilingüisme i la defensa del català com a idioma propi de les Illes Balears en contra del decret de PP i Vox.

Per al diputat Vidal, l’esmentat decret “és una agressió frontal al principi d’igualtat i a la cooficialitat recollida a l’Estatut d’Autonomia de les Balears des de 1983” i valora “la capacitat de diferents actors polítics -en referència a Sumar Més i al PSIB- d’aliar-se per poder presentar el recurs que proposava l’OCB”.

Per la seva banda, el coordinador general de Més per Menorca, Miquel Àngel Maria, ha assenyalat que la interposició d’aquest recurs era una “mesura urgent i del tot necessària”, ja que el “decret de PP i VOX elimina de forma absoluta el dret a l’opció lingüística recollida a l’Estatut d’Autonomia”.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.