El conseller d’Educació i Universitats reclama més inversió en matèria d’educació al Govern central Antoni Vera ha remès una carta a la nova ministra María del Pilar Alegría en la qual reclama més recursos per atendre les necessitats de les Illes Balears

La ministra d’Educació, Pilar Alegría

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, ha remès una carta a la nova ministra de Educación y Deportes del Govern central, María del Pilar Alegría, per donar-li l’enhorabona pel seu recent nomenament i també per fer-li arribar la seva preocupació sobre alguns temes en matèria d’educació.

Així, en la carta, el conseller reclama al Govern central més inversió en matèria d’educació per reforçar l’educació inclusiva, per equiparar l’ensenyament de l’escola concertada amb el de l’escola pública i garantir les mateixes condicions i per implantar un pla pilot per a la climatització sostenible i ecològica a tots els centres educatius de les Illes Balears.

A més, el conseller Antoni Vera recorda a la nova ministra la implantació de la gratuïtat a tots els cicles d’educació infantil que s’ha posat en marxa aquest curs a les Illes Balears i que preveu una inversió de més de 51 milions d’euros per al 2024. En aquest punt, el conseller Vera insta a la ministra Alegría a negociar perquè el Ministerio de Educación y Deportes aboni aquesta ajuda.

D’altra part, el conseller també planteja la necessitat que el Ministerio es faci càrrec íntegrament de l’obligació de cotització a la Seguretat Social dels alumnes de qualsevol nivell educatiu en pràctiques formatives. El conseller Vera adverteix que la manca d’ajuts cap a les empreses que contracten estudiants en pràctiques pot provocar pèrdua en la qualitat de l’aprenentatge dels alumnes.

Finalment, Antoni Vera insta a la ministra Alegría a una renegociació de la LOMLOE per reformar els punts més conflictius d’aquesta llei educativa i demana que, en el futur, es tengui en compte la comunitat educativa.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.