El Govern celebra la inclusió de les Illes Balears en un programa de la Comissió Europea de descarbonització 100 % el 2030

El Govern celebra la inclusió de les Illes Balears en un programa de la Comissió Europea que selecciona territoris insulars per accelerar-ne la descarbonització total i aconseguir-ne la independència energètica per a l’any 2030.

La notícia l’ha donat a conèixer aquest dijous la mateixa Comissió a través d’un comunicat en què indica els 30 arxipèlags i illes de tot el continent que han estat seleccionats després de presentar els seus projectes i el full de ruta cap a un sistema energètic lliure de carboni.

Les Illes Balears van presentar la seva candidatura el passat mes de setembre a través de la Direcció General d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic ‒dependent de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia‒ i ara, una vegada coneguda la decisió de la Comissió, el Govern mostra la seva «enorme satisfacció» davant un fet que «demostra el compromís i la seriositat d’aquesta comunitat autònoma i el seu Govern davant la transició energètica», en paraules del conseller Alejandro Sáenz de San Pedro.

Per part seva, el director general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu, recorda que el projecte suposa una injecció vital en la lluita contra el canvi climàtic ja que la Comissió Europea proporcionarà assistència integral a aquests territoris en els propers anys perquè siguin capaços d’accelerar-ne la transició cap a un escenari 100% renovable.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.