Taula informativa VIH al Mateu Orfila

Avui matí s’ha instal·lat al Mateu Orfila, una taula informativa que  professionals del Servei de Medicina Interna que atenen les persones afectades per la infecció del VIH amb motiu del Dia Mundial de la Sida.
També s’han repartit llaços vermells entre els professionals i usuaris de l’Hospital.

El lema de la campanya d’aquest any és «Davant el VIH, petons i més petons».
Amb aquesta acció s’ha volgut contribuir a lluitar contra l’estigma social que pateixen els afectats, així com conscienciar de la importància de la prevenció i el diagnòstic precoç, ja que es calcula que aproximadament una de cada cinc persones infectades no està diagnosticada.
En termes epidemiològics, en els últims 20 anys (des del 2003 fins a novembre del 2023) s’han diagnosticat 133 casos d’infecció per VIH a Menorca, el 4,3 % del total de casos a les Illes Balears.
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.