De l’alquímia a la química Per Antoni Liz Femenías

El 1661 Boyle va publicar el químic escèptic amb la llei de Boyle dels gasos. 1680 Mariote descubria de forma independent la mateixa llei.

El 25 de gener de 1627 neix Robert Boyle a Waterford (Irlanda) i va morir a Londres el darrer dia de l’any 1691.

Entre els segles III (a.C.) i el segle XVI, la química va estar dominada per l’Alquímia que cercava la manera de transformar qualsevol metall en or. Ningú ho va aconseguir, però es van trobar reactius, substàncies noves i aparells de destil·lació.

Cap al 1530 Paracels van fabricar substàncies que servien de medicines.

Amb l’aparició de Robert Boyle, podem considerar que es va pasar de l’alquímia a la química.

Va introduir el mètode científic a les investigacions químiques.

Feia experiments i anotava totes les dades rellevants: el lloc, el vent, la lectura baromètrica, la posició de la lluna i el sol…, posant els fonaments de la Química Moderna. Gran part de les seves investigacions es van centrar en l’estudi dels gasos.

Al seu llibre El químic escèptic, publicat el 1661, es va suprimir la primera…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.