El PP defensa els pressupostos més alts de la història del Consell de Menorca

El grup popular al Consell Insular de Menorca valora molt positivament el projecte de pressupostos que ha presentat lequip de govern de la màxima institució insular, liderat per Adolfo Vilafranca, per al 2024.

El portaveu del PP al Consell, Joan Pons, ha volgut ressaltar que es tracta dels pressupostos més alts de la història del Consell, que donen resposta a les necessitats reals de Menorca i els menorquins. Amb aquests comptes assumim la responsabilitat de liderar un projecte de canvi per a l’illa”.

Pons Torres ha destacat també que “aquests pressupostos representen una aproximació realista en termes d’inversió, no vendrem fum com va fer el tripartit, encara que hi ha un important esforç inversor. Un dels nostres principals objectius és revertir la baixa execució que hi ha hagut els darrers anys”.

Cal recordar que tal com assenyalava Intervenció en el tancament de l’exercici comptable de 2022, es van dur a terme un 14.8% de les inversions pressupostades. De 33.7 milions, només se’n van executar 5.

Entre les pujades més importants de partides hi ha les destinades al Consorci de Residus, educació 0-3 anys, la línia d’ajuts a entitats esportives sense ànim de lucre (puja un 63%) o entitats culturals. A més, s’assumeixen compromisos significatius amb les explotacions agràries, com ara l’augment del Contracte Agrari Reserva de Biosfera.

Pel que fa a habitatge, el portaveu ha volgut remarcar especialment la creació del programa de lloguer estable, dotat amb 100.000 euros, per incentivar la disponibilitat al mercat d’habitatges per a lloguer durant tot l’any, o l’augment de la línia d’ajuts de lloguer per a joves de 18 a 34 anys, que passa de 75.000 a 100.000 euros.

El PP també dóna resposta amb aquests pressupostos a un dels seus compromisos electorals, la finalització de les obres de la carretera general. El 2024 es destinen 10.1 milions d’euros a actuacions a la M-1 i es reserven 256.000 euros per als projectes dels trams de Ferreries-Mercadal i Mercadal-Alaior.

El portaveu del PP considera que amb aquests comptes, “serà un equip de govern del PP qui destini una quantitat de finançament rècord per a medi ambient, accions relacionades amb el cicle de l’aigua, serveis socials, vivenda, així com entitats esportives i culturals, una cosa que els partits d’esquerres es creïn abanderats. Desmuntem així els mantres que no han parat de repetir PSOE i MÉS des que entrem a governar. Lluny de fer retallades, estem incrementant els recursos a totes les àrees”.

Joan Pons ha conclòs dient que “estem a disposició per negociar amb els 3 grups polítics a l’oposició l’aprovació d’aquests comptes que creiem que són els que Menorca es mereix”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.