El porta a porta arriba al 88% de recollida selectiva a la primera zona d’implantació de Maó

El nou sistema de recollida de residus porta a porta en procés d’implantació a Maó i Es Castell comença a donar resultats. Després de dues setmanes en funcionament als nuclis urbans de Sant Climent, Llucmaçanes, Binixíquer, Es Canutells i Binidalí, corresponents a la primera fase d’implantació a Maó, la recollida selectiva ha assolit el 88,04% del pes total de residus recollits en aquest període. És a dir, de tot el material recollit en 16 dies, només l’11, 96% va ser fracció resta.

La xifra de recollida selectiva supera amb escreix el mínim requerit per la normativa europea i estatal, que obliga a superar el 50% de recollida separada a l’origen, i arriba a quadruplicar les xifres aconseguides amb l’anterior sistema de dipòsit en contenidors, estancat al voltant del 20% de recollida selectiva.

El pes total de residus recollits durant aquestes dues setmanes ha estat de 14.880 kg. D’aquest total, 6.540,00 kg, un 43,95%, han correspost a la nova fracció incorporada de matèria orgànica; 3.040 kg (20,43%) a la fracció d’envasos lleugers; 1.980 kg (13,31%) a la fracció del paper i cartó; i 1.540 kg (10,35%) al vidre. La fracció resta de residus barrejats ha suposat 1.780 kg de material, l’11,96% del total ja esmentat.

Tot i que la xifra de selectiva assolida es pugui estabilitzar en una xifra inferior durant els pròxims mesos, la millora en la separació en origen serà notòria comparada amb les xifres del sistema anterior.

La propera fase d’implantació del porta a porta es durà a terme a les urbanitzacions de Trebalúger, Fonduco, Sínia d’en Riera, Son Vilar, Sol de l’Est, Santa Anna i Cala Sant Esteve des Castell, on entrarà en funcionament el 18 de desembre. Actualment, està en marxa la campanya informativa en aquests nuclis urbans.

Per a qualsevol consulta, la ciutadania pot contactar al 971 36 05 97, al correu electrònic recollidamaoescastell@gmail.com o consultar tota la informació aquí: https://bit.ly/NouPortaAPortaMaoEsCastell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.