10a edició “Els Dimecres és dia de Brou” PIME-Menorca posa en valor aquest plat de la nostra gastronomia

Plat de bullit. Foto: Bep Al·lès©

Aquest any se celebra la 10a edició de les Jornades Gastronòmiques Els Dimecres és dia de Brou un esdeveniment gastronòmic consolidat a l’illa gràcies a l’aposta de l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries per introduir aquest plat tradicional a les cuines dels restaurants.

Dinamitzar la restauració en temporada baixa no sempre és fàcil, i menys un dia entre setmana, però “Els Dimecres és dia de Brou” fa deu anys que és un exemple de desestacionalització i posada en valor de la gastronomia típica menorquina.

Quan els membres de la Junta Directiva de l’Associació van apostar perquè un plat que es coneixia només a les cuines de les famílies de l’illa se li donés un impuls en la restauració, i s’equiparés al bullit madrileny que tenia tant de renom, semblava un impossible. Però, gràcies a l’afany dels restaurants tradicions i la constància de tots aquests anys s’ha aconseguit donar a conèixer aquest excel·lent plat arrelat a les nostres tradicions a turistes i visitants.

El “Brou” és un plat típic de la cuina menorquina que s’inclou a la cuina espanyola com a plat calent: cuit madrileny, brou gallec, escudella catalana, olla aranesa…

El plat de Brou té a Menorca una connotació de plat calent per a un dia de fred, per això l’esdeveniment es realitza al desembre i al gener atès que amb l’inici de les baixes temperatures és més desitjable.

El bullit és un plat molt complet que es pot preparar de diverses formes i ingredients, però en la seva essència els ingredients principals són: carn de vedella xenc, gallina, patates, cigrons, tomàquet, ceba, pastanaga, herbes de sopa, pasta per a sopa, sobrassada…

El Brou Menorquí es pot servir de multitud de maneres, encara que el més típic és fer-lo en dos plats, primer plat de sopa (brou) afegint fideus, i un segon plat amb les patates, els cigrons i la carn.

El menú especial a 18 euros es podrà degustar a partir del proper dimecres dia 13 de desembre, durant dos mesos – els dimecres 13, 20 i 27 de desembre, i 3, 10, 24 i 31 de gener-, tota la informació estarà disponible a www.gastronomiamenorca.es. A més dels dos plats que componen el Brou menorquí s’inclou aigua o copa de vi, pa i postres al menú.

Set restaurants de l’illa especialitzats en cuina Menorquina participen a la desena edició. Podent així realitzar un recorregut per l’illa i degustar el “Brou” amb diferents tocs personals a diferents municipis: Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal, Es Migjorn i Sant Climent.

Aquarium Port Ciutadella (Muelle del Puerto, Marina 99 – Ciutadella. Tel 971386700)

Jaime II (Pz. Jaime II, 26 – Ciutadella. Tel 971480046)

Molí d’es Racó (Major, 53 – Es Mercadal. Tel 971375392)

Hotel Jeni & Restaurante (Mirada del Toro, 81 – Es Mercadal. Tel 971375059)

Meson Rias Baixas (Plaza Menorca, 1 – Ferreries. Tel 971374558)

Casino Sant Climent (Sant Jaume, 4 – Sant Climent. Tel 971853722)

Es Chic (Carrer Major, 71 – Es Migjorn Gran Tel 971199685)

Els clients tindran l’opció també de poder fer ús del servei de menjar per emportar per si prefereixen degustar el menú a casa seva. Aquesta modalitat es va incorporar fa tres anys, i s’ha mantingut després del bon resultat del Take Away.

Per tant, el menú es podrà degustar als restaurants o a casa. Per a totes dues opcions es recomana reserva prèviament.

Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.