L’IME celebra les Jornades Vidal els pròxims dies 15 i 16 de desembre

En l’any de celebració del que va ser el primer coordinador científic de l’IME, la institució dedica els dies 15 i 16 de desembre a l’estudi i homenatge de la seva figura a través d’un cicle de xerrades i la projecció d’un documental, que tindrà lloc al cines Ocimax.

Les jornades, que s’iniciaran el dia 15 amb l’acte d’inauguració per part del president del Consell Insular, Adolfo Vilafranca, la presidenta del Consell Científic, Cristina Rita, i l’actual coordinadora científica, Marta Jordi, començaran amb una primera sessió, en la qual intervendran el professor emèrit de Física de la UB Xavier Viñas; l’historiador de la salut del Grup d’Investigació d’Història de la Ciència i de la Salut del IUNICS de la UIB, Joan March; el poeta, activista cultural i cap de secció de Llengua de l’IME, Pere Gomila; el doctor en Història, president de la Fundació Enciclopèdia de Menorca i membre de l’IME, Miquel Àngel Casasnovas; i el doctor en Periodisme i membre de l’IME, Miquel Àngel Limón.

En la segona sessió, que serà el dissabte 16 a partir de les 10h, hi intervendran el professor emèrit d’Antropologia de la UB i membre de l’IME,  Jaume Mascaró; la filòloga i membre de l’IME, Josefina Salord; la professora de Física Aplicada de la UPC, i presidenta de la SCF–IEC, Núria Ferrer; el professor emèrit d’Història de la Ciència i la Tècnica de la UPC, Antoni Roca; el professor d’Història de la Ciència de la UCM, Alfons Zarzoso; el director de l’ESPM, Maties Torrent; el catedràtic de Salut Pública a la UMH, Ildefonso Hernández; l’exdirector de l’OBSAM, Sergi Marí; i el professor de Botànica de la UIB, Joan Rita.

Cap a les 13:30 tindrà lloc la presentació del llibre de Josep Miquel Vidal, Estudis d’història de la ciència,a cura d’Aina Trias i editat per l’IME.

La tercera sessió comptarà amb la participació de l’investigador científic del Departament d’Història de la Ciència IMF–CSIC, José Pardo; el catedràtic d’història de la ciència de la UHM, Enrique Perdiguero; el catedràtic d’història de la ciència da la UV, José Ramon Bertomeu; l’historiador de la Ciència, SCHCT–IEC, Josep Maria Camarasa; la catedràtica emèrita d’Història Contemporània de IUNICS–UIB, Isabel Moll; i el catedràtic emèrit d’Òptica de la UB, Santiago Vallmitjana.

Les jornades acabaran amb la projecció del documental sobre Josep Miquel Vidal, a les 20h, als cines Ocimax de Maó.

El programa complert ja es pot consultar al web de l’IME. Totes les activitats es duran a terme a la seu de l’IME, manco la projecció del documental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.