Invertir en Ciutadella fent les compres de Nadal a casa

Comprar els regals de Nadal fent un clic és molt còmode. No ho negarem. Ara bé, on queden els doblers d’aquest clic? A qui donam una alegria, un extra de Nadal, arribar a uns objectius de venda, poder mantenir una empresa un mes més? Un clic és molt fàcil, és cert. Però com diuen en castellà, acaba essent “pan para hoy, y hambre para mañana.”

Aquest discurs, que va començar ja fa anys, arriba de nou per la campanya de “Per Nadal, comerç local” de la mà de Ciutadella Antiga. L’amenaça del comerç electrònic i les compres per internet no la podem aturar, però podem fer consciència des de les nostres pàgines per pensar, entre tots, com mantenir vius els negocis de ca nostra.

I el gest és molt senzill. Deixar el mòbil, la tablet o l’ordinador apagats i sortir a passejar. A Ciutadella tenim una bona varietat de comerços, especialment al centre històric, on podem trobar sorpreses que no surten als catàlegs dels grans gegants del comerç electrònic. Però, sobretot, ens trobam cara a cara amb un propietari o propietària, un depenent, una persona que ens atén, ens recomana i ens ajuda. I que, segurament en molts casos, posam també nom i llinatges.

Invertir en comerç local per les festes de Nadal suposa, per molts dels comerciants, poder travessar el desert econòmic que representa l’hivern menorquí. Suposa aguantar uns mesos més fins que tornen a venir els turistes. Està en les nostres mans ajudar-mos els uns als altres, mantenint viu el comerç de casa.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.