10a edició “Els Dimecres és dia de Brou” Aquest dimecres, 13 de desembre, ja es va iniciar la desena edició

Aquest any se celebra la 10a edició de les Jornades Gastronòmiques Els Dimecres és dia de Brou un esdeveniment gastronòmic consolidat a l’illa gràcies a l’aposta de l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries per introduir aquest plat tradicional a les cuines dels restaurants.

Dinamitzar la restauració en temporada baixa no sempre és fàcil, i menys un dia entre setmana, però “Els Dimecres és dia de Brou” fa deu anys que és un exemple de desestacionalització i posada en valor de la gastronomia típica menorquina.

Quan els membres de la Junta Directiva de l’Associació van apostar perquè un plat que es coneixia només a les cuines de les famílies de l’illa se li donés un impuls en la restauració, i s’equiparés al bullit madrileny que tenia tant de renom, semblava un impossible. Però, gràcies a l’afany dels restaurants tradicions i la constància de tots aquests anys s’ha aconseguit donar a conèixer aquest excel·lent plat arrelat a les nostres tradicions a turistes i visitants.

El “Brou” és un plat típic de la cuina menorquina que s’inclou a la cuina espanyola com a plat calent: cuit madrileny, brou gallec, escudella catalana, olla aranesa…

El plat de Brou té a Menorca una connotació de plat calent per a un dia de fred, per això l’esdeveniment es realitza al desembre i al gener atès que amb l’inici de les baixes temperatures és més desitjable.

El bullit és un plat molt complet que es pot preparar de diverses formes i ingredients, però en la seva essència els ingredients principals són: carn de vedella xenc, gallina, patates, cigrons, tomàquet, ceba, pastanaga, herbes de sopa, pasta per a sopa, sobrassada…

El Brou Menorquí es pot servir de multitud de maneres, encara que el més típic és fer-lo en dos plats, primer plat de sopa (brou) afegint fideus, i un segon plat amb les patates, els cigrons i la carn.

El menú especial a 18 euros es pot degustar des del passat dimecres dia 13 de desembre, durant dos mesos – els dimecres 20 i 27 de desembre, i 3, 10, 24 i 31 de gener-, tota la informació estarà disponible a www.gastronomiamenorca.es. A més dels dos plats que componen el Brou menorquí s’inclou aigua o copa de vi, pa i postres al menú.

Set restaurants de l’illa especialitzats en cuina Menorquina participen a la desena edició. Podent així realitzar un recorregut per l’illa i degustar el “Brou” amb diferents tocs personals a diferents municipis: Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal, Es Migjorn i Sant Climent.

Aquarium Port Ciutadella (Muelle del Puerto, Marina 99 – Ciutadella. Tel 971386700)
Jaime II (Pz. Jaime II, 26 – Ciutadella. Tel 971480046)
Molí d’es Racó (Major, 53 – Es Mercadal. Tel 971375392)
Hotel Jeni & Restaurante (Mirada del Toro, 81 – Es Mercadal. Tel 971375059)
Meson Rias Baixas (Plaza Menorca, 1 – Ferreries. Tel 971374558)
Casino Sant Climent (Sant Jaume, 4 – Sant Climent. Tel 971853722)
Es Chic (Carrer Major, 71 – Es Migjorn Gran Tel 971199685)

Els clients tindran l’opció també de poder fer ús del servei de menjar per emportar per si prefereixen degustar el menú a casa seva. Aquesta modalitat es va incorporar fa tres anys, i s’ha mantingut després del bon resultat del Take Away.

Per tant, el menú es podrà degustar als restaurants o a casa. Per a totes dues opcions es recomana reserva prèviament.

Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.