Aprovada una inversió de 3.880.000 € per als ajuts a la modernització i digitalització de les indústries balears

El Consell de Govern ha autoritzat una inversió de 3.880.000 euros per finançar el 2024 les convocatòries d’ajuts destinats a promoure grans actuacions d’inversió a les empreses industrials de les Illes Balears, així com els ajuts per a la modernització de l’estructura productiva i digital de l’activitat industrial, a proposta de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia.

Aquestes convocatòries de la Direcció General d’Indústria i Polígons Industrials pretenen revertir la situació de debilitat del sector industrial de la comunitat autònoma, ja que donen resposta a problemàtiques que afronten com la manca d’inversió en R+D+I, la pèrdua de productivitat , la deslocalització, l’escassetat de formació laboral especialitzada, la petita dimensió de les empreses i els elevats costos de subministraments i de transport.

Concretament, l’objectiu d’aquest ajuts és fomentar projectes d’inversió que permetin a les indústries de les illes avançar en competitivitat i productivitat i afavorir la innovació i el creixement empresarial. Aquestes convocatòries persegueixen la modernització del sector, tant pel que fa als processos productius com als de gestió; avançar cap a la digitalització de la indústria i superar el salt tecnològic que han d’encarar les indústries de les illes.

Els ajuts es destinaran a la promoció del teixit industrial, al foment de la modernització dels sistemes de gestió i sistemes productius, així com a la millora del teixit productiu i el posicionament estratègic de la indústria dins l’àmbit territorial de les Illes Balears, mitjançant l’adquisició d’actius immaterials associades al procés industrial.

Aquestes accions estan contingudes al Programa de millora de la competitivitat i la productivitat industrial per a l’any 2024, aprovat el mes de novembre passat per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia i, prèviament pel Consell de la Indústria de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.