Cristòfol Mascaró, en memòria

El Coordinador insular del GOB a Menorca, Cristòfol Mascaró, ens ha deixat aquest vespre passat per parada cardíaca. L’illa ha perdut una gran persona.

De 61 anys, en Tòfol Mascaró estava lligat al GOB des de feia dècades. A finals dels anys vuitanta, en una època encara força complicada per l’ecologisme i quan el GOB era una entitat molt més petita, va ostentar la presidència i va liderar l’entitat en campanyes de defensa del territori.

Biòleg de formació, naturalista apassionat i fortament enamorat de Menorca, coneixia els seus racons i el detall de la seva biodiversitat, a la conservació de la qual ha destinat la major part del seu temps. Editor de diverses publicacions, tant científiques com divulgatives, era un expert en la natura de l’illa.

El 2009 va assumir el càrrec de Coordinador insular de l’entitat, des d’on ha duit la gerència i ha participat en moltes de les línies de feina. Probablement molta gent l’haurà vist impartint cursos, dirigint excursions, fent xerrades als instituts, oferint declaracions a la premsa…

La seva pèrdua deixa un gran buit, però la seva trajectòria és un exemple de compromís i des del GOB, asseguren que “s’intentarà continuar la immensa tasca que ha aportat a l’illa”.

El GOB ha acordat suspendre l’Assemblea ordinària de socis i sòcies que s’havia de celebrar avui. La trobada s’ajorna al dimecres dia 27 de desembre, a les 20.15 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.