Codorniu Cuvée Original És un Brut ecològic i vegà amb el cupatge tradicional de Macabeu, Xarel·lo i Parellada.

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un cava que de segur us agradarà per aquestes festes i que pertany als reconeguts cellers Codorniu. Es tracta del Cuvée Original, que és un homenatge al primer cava elaborat per Josep Raventós al 1872. És un Brut ecològic i vegà amb el cupatge tradicional de Macabeu, Xarel·lo i Parellada.

Nota de tast

Vista: Groc pàl·lid amb bimbolla molt fina i persistent. Corona blanca al centre de la copa.

Nas: Destaquen els aromes fruitals com els de la poma Granny Smith, a més dels florals i notes dolces d’ametlla fresca.

Boca: Equilibrat, fresc, cremós i de prolongat record.

Maridatge

Molls de roca a la planxa. Foto: Bep Al·lès©

És el cava ideal per a ressaltar els sabors naturals de la cuina sana i poc condimentada, on el producte en serà el protagonista. També marida amb woks, papillotes, verdures a la graella, peixos a la planxa o al vapor i les carns blanques, sense deixar de banda els rostits i la cuina nadalenca.

Navalles a la planxa. Foto: Bep Al·lès©

Acompanya els musclos, escopinyes de gallet i cloïsses  al vapor o a la planxa. També les navalles a la planxa, els cornets de mar bullits o unes gambes o escamarlans a la graella.

Llobarro a la sal, Aquarium Port de Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Si opten pels papillotes, podem provar amb un de lloms de lluç amb verdures, o bé de filets de llenguado amb carabassó i pebres vermells, com també peixos a la sal com les orades, llobarros i besucs.

Ensalada César. Cittadella Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Graellades de verdures de temporada i també d’amanides tèbies com la de formatge de cabra amb fruits secs o amb foie.

Bacallà amb sobrassada de Menorca. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb els peixos blancs, com el corball, a la graella o al forn, a més del plats on el bacallà en serà el protagonista.

Canelons. Foto: Bep Al·lès©

Plats de cuina nadalenca com el gall dindi al forn, els canelons, la sopa de la reina, el bullit de Nadal i els rostits com la porcella, el capó o l’anyell.

Si voleu saber més d’aquest cava boca fresca, llarga i ple de sensacions aromàtiques el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.