Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un cava que de segur us agradarà per aquestes festes i que pertany als reconeguts cellers Codorniu. Es tracta del Cuvée Original, que és un homenatge al primer cava elaborat per Josep Raventós al 1872. És un Brut ecològic i vegà amb el cupatge tradicional de Macabeu, Xarel·lo i Parellada.
Nota de tast
Vista: Groc pàl·lid amb bimbolla molt fina i persistent. Corona blanca al centre de la copa.
Nas: Destaquen els aromes fruitals com els de la poma Granny Smith, a més dels florals i notes dolces d’ametlla fresca.
Boca: Equilibrat, fresc, cremós i de prolongat record.
Maridatge
![](https://www.foodiesonmenorca.com/wp-content/uploads/2020/04/MOLLS-A-LA-PLANXA-01-1024x1024.jpg)
És el cava ideal per a ressaltar els sabors naturals de la cuina sana i poc condimentada, on el producte en serà el protagonista. També marida amb woks, papillotes, verdures a la graella, peixos a la planxa o al vapor i les carns blanques, sense deixar de banda els rostits i la cuina nadalenca.
![](https://www.foodiesonmenorca.com/wp-content/uploads/2019/01/navalles-planxa-1024x768.jpg)
Acompanya els musclos, escopinyes de gallet i cloïsses al vapor o a la planxa. També les navalles a la planxa, els cornets de mar bullits o unes gambes o escamarlans a la graella.
![](https://www.foodiesonmenorca.com/wp-content/uploads/2023/07/llobarro-a-la-sal-1024x768.jpg)
Si opten pels papillotes, podem provar amb un de lloms de lluç amb verdures, o bé de filets de llenguado amb carabassó i pebres vermells, com també peixos a la sal com les orades, llobarros i besucs.
![](https://www.foodiesonmenorca.com/wp-content/uploads/2020/04/IMG_2445-1024x768.jpg)
Graellades de verdures de temporada i també d’amanides tèbies com la de formatge de cabra amb fruits secs o amb foie.
![](https://www.foodiesonmenorca.com/wp-content/uploads/2023/11/IMG_2338.jpg)
Marida a la perfecció amb els peixos blancs, com el corball, a la graella o al forn, a més del plats on el bacallà en serà el protagonista.
![](https://www.foodiesonmenorca.com/wp-content/uploads/2019/01/canelons-1024x768.jpg)
Plats de cuina nadalenca com el gall dindi al forn, els canelons, la sopa de la reina, el bullit de Nadal i els rostits com la porcella, el capó o l’anyell.
Si voleu saber més d’aquest cava boca fresca, llarga i ple de sensacions aromàtiques el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.