Les grans fortunes compren Ciutadella

Foto: La vida de un dron© Prohibida la seva reproducció sense permís de l’autor

Cada vegada és més habitual, al centre històric de la nostra ciutat, topar-se amb veïns que xerren francès, neerlandès o algun altre idioma poc emprat a Ciutadella. L’auge de les transaccions immobiliàries, ja no només al nucli antic, sinó a tot el municipi, ha fet que el panorama social s’hagi vist incrementat amb propietaris que veuen en els terrenys i cases de Ciutadella una oportunitat d’or.

El mateix deuen pensar els que, entre colzades, es fan amb una de les propietats de primera línia de costa, on s’ha pràcticament esgotat l’oferta de cases. Si el somni d’algun ciutadellenc era tenir una caseta devora la mar, ja el pot anar desfent.

I és que la irrupció de grans fortunes al mercat immobiliari de l’illa, fa que els mateixos menorquins no puguem entrar dintre d’una roda de compra que es veu copsada per inversió forana. Sabem que el mercat és el que és, però, tanmateix, ens quedaran cases a Ciutadella per poder viure els que som d’aquí? O tindrem altres tipus d’habitatges al centre que no siguin hotels d’interior?

Està clar que el moviment de l’economia al nostre municipi és beneficiós, però fins a quin punt ho és amb una inversió de fora tan gran? Està clar que, almanco dintre del mercat immobiliari de grans propietats, l’economia circular no és un principi que es pugui aplicar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.