ATA pronostica un 2024 “difícil” per als autònoms: “Preveiem que el PIB creixi per sota de l’1,5%” La patronal del sector alerta de la desacceleració de l'economia i d'uns increments de costos que "no donen treva"

ACN/Barcelona – L’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) ha pronosticat un 2024 “difícil” per als autònoms amb una frenada general de l’economia espanyola. “El 2024 serà un any on les xifres quedaran per sota de les actuals. Les nostres previsions són que el PIB creixi per sota de l’1,5% i l’ocupació entre un 1,1% i un 1,2%, que suposaria entre 190.000 i 230.000 llocs de treball més”, ha assenyalat el president d’ATA, Lorenzo Amor. La patronal del sector fa un crit d’alerta per aquesta desacceleració de l’economia i per uns increments de costos que “no donen treva”. “Mantenir-se està essent complicat i consolidar els llocs de treball o créixer, encara més. De fet, la majoria d’autònoms ni s’ha plantejat ampliar les seves plantilles”, ha afirmat Amor.

“S’ha destruït ocupació en els últims mesos de l’any i segueixen disminuint els autònoms de sectors tant importants com el comerç, hostaleria, indústria i agricultura”, ha enumerat el president d’ATA. “De fet, la reducció de l’atur és la menor dels últims tres anys”, ha puntualitzat Amor, que augura un “futur negre” per als autònoms en aquest 2024. “La incertesa és total i la capacitat dels autònoms està molt al límit”, ha lamentat el president d’ATA, que també tem la retirada de totes les mesures antiinflacionistes del govern espanyol. “Amb la situació actual, la previsió és que les despeses segueixin en augment i sigui complicat compensar-les sense una pujada generalitzada de preus”, ha conclòs Amor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.