Créixer de manera sostenible

La manca d’habitatge a Ciutadella, almanco a preus raonables, és flagrant des de fa pocs anys. De fet, de cases noves n’hi ha ben poques, i el mercat immobiliari es mou en termes de compravenda de cases i pisos amb certa antiguitat, especialment al nucli antic, on els compradors d’altres països -especialment francesos- proven sort.

Però, què passa amb les persones de Ciutadella que, amb un sou més o menys normal, volen comprar una casa? Les opcions són realment reduïdes, i sembla que, per ara, ho seguiran essent. Hi manca habitatge pel creixement de població que tenim, que s’ha vist accelerat des de la pandèmia per convertir-se Ciutadella en una destinació per famílies de la península que han volgut canviar de vida.

Segons l’Ajuntament, Ciutadella necessita 5.603 noves places residencials per abastir la demanda actual i futura. Una dada que contrasta amb els límits marcats pel PTI, que en preveu 2.324. Si bé és cert que el creixement sostenible de la població juga a favor de la protecció del territori, la necessitat per les noves generacions de trobar nou habitatge ja són urgents.

Com sempre, la possibilitat de creixement mantenint l’essència, rau en l’equilibri entre el que volem com a humans i el que el territori disposa. Però si volem que Ciutadella no es converteixi -almanco durant l’hivern- en la “Espanya despoblada”, haurem de confiar en el fet que l’Ajuntament sigui capaç de cobrir les necessitats d’habitatge a la nostra ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.