L’expert en illes Cipriano Marín serà el protagonista de l’acte institucional de Sant Antoni

L’expert en illes Cipriano Marín Cabrera serà el conferenciant de l’acte institucional de Sant Antoni que tindrà lloc el 17 de gener a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca. Sota el títol “Treinta años de Menorca como referente en la Unesco”, durant la conferència Marín posarà en valor l’illa i el seu desenvolupament al llarg de les darreres dècades, una realitat que coneix a la perfecció, ja que la seva feina ha estat fonamental per a la consecució de les dues majors distincions internacionals que té Menorca: el fet de ser Reserva de Biosfera i, més recentment, Patrimoni Mundial.

De fet, Marín és membre d’ICOMOS-España i de la Comissió Espanyola del Patrimoni Mundial de la UNESCO i cofundador de l’Institut de Turisme Responsable. És un dels majors experts del món en illes i desenvolupament sostenible. Ha encapçalat diversos projectes d’innovació relacionats amb el turisme sostenible i l’ecologia. L’any 1993 ja va ser una persona clau en el moment de declarar a Menorca Reserva de Biosfera, ja que va ser un dels coordinadors de l’expedient. I des d’aquell moment ha estat molt lligat a l’illa. Recentment, ha estat el coordinador de l’expedient de la candidatura Menorca Talaiòtica a la llista del Patrimoni Mundial. En el passat també ha estat coordinador o promotor d’altres cinc reserves de biosfera. Marín ha participat en total en més de 50 publicacions, tant com autor o com a coautor, relacionades amb les temàtiques mencionades.

“Les dues distincions de la Unesco són fonamentals per al desenvolupament de l’illa a tots els nivells i formen part de la idiosincràsia de Menorca. Marín ha estat una persona clau per a Menorca en aquest sentit. És de justícia donar-li el protagonisme que mereix durant l’acte institucional de Sant Antoni d’enguany. Les dues distincions són un èxit fruit de l’esforç col·lectiu. Representen la unió i el diàleg i demostren que quan tots remam en la mateixa direcció som capaços de grans fites. Una unió que volem perpetuar en tots els àmbits pel present i el futur de Menorca”, ha explicat el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca.

L’acte s’iniciarà a les 18 hores amb un ple extraordinari que inclou el tradicional discurs institucional del president del Consell Insular de Menorca, i després continuarà amb la conferència de Marín.

Activitats als municipis 


El Dia de Menorca d’enguany inclou 115 activitats que es realitzaran arreu de l’illa des del 12 fins al 28 de gener. Aquest dimecres, 10 de gener, s’ha fet la presentació del cartell i del programa.

Un dels actes més destacats és el concert de Sant Antoni, que tindrà lloc el mateix dia 17 a les 20 hores al Teatre Principal de Maó. L’orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) protagonitzarà la vetlada musical amb la soprano alaiorenca Maria Camps i el tenor de Llucmajor Joan Laínez.

“Volem destacar la gran expectativa que el concert ha generat, ja que a dia d’avui hem rebut més de 500 sol·licituds dobles (1.000 persones) per participar en el sorteig d’entrades, el que és una xifra històrica de participació. Recordar a tothom que fins avui a les 23:59 hores es pot fer la sol·licitud pel sorteig d’entrades del concert de Sant Antoni”, ha relatat el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports de Menorca, Joan Pons. Tant el ple institucional com el concert es podran seguir en directe a través del canal de You Tube del Consell Insular de Menorca.

“Des de l’OSIB només puc agrair aquesta convidada. Com corroboren les sol·licituds per assistir al concert, el públic de Menorca, la societat menorquina, estima la música. Venim sempre a Menorca amb el cor obert, ens sentim acollits i estimats i així ho volem plasmar amb la nostra fidelitat al públic, i amb un programa que inclou el més conegut i millor del nostre repertori de sarsuela”, ha dit Miquel Àngel Parera, gerent de l’OSIB.

Durant el concert es representaran algunes de les sarsueles més destacades (La tabernera del puerto, Luisa Fernanda, Doña Francisquita, La dolorosa, Chateau Margaux, La leyenda del beso, entre altres), sota la direcció del mestre Pablo Mielgo.

“És un concert emblemàtic, perquè és el dia gran de Menorca i perquè Menorca celebra la seva convivència a través de la cultura. La sarsuela és un gènere molt estimat a l’illa. Molta gent amateur l’ha cantat, i poder-ho fer amb una gran orquestra professional és un luxe”, ha relatat la soprano Maria Camps.

A més, el programa pel Dia de Menorca inclou actes els dies anteriors i posteriors a Sant Antoni als municipis, com la inauguració de l’exposició que ret homenatge a Francesc Hernández Monjo, el pròxim 26 de gener a la Sala d’Exposicions d’El Roser de Ciutadella. L’artista és una de les grans figures de la pintura menorquina de finals de segle XIX i principis del segle XX.

“Consell Insular i Ajuntaments hem elaborat un programa de Sant Antoni donant veu a les entitats culturals, socials i esportives de Menorca a través de les seves principals activitats”, ha indicat el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports de Menorca.

Finalment, el cartell de Sant Antoni d’enguany l’ha realitzat la il·lustradora Roser Aguilera, amb un aire fresc i una il·lustració que recupera la imatge de Sant Antoni i el porquet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.