El negoci hoteler flueix a Santandria amb 25 milions d’inversió en 5 anys La urbanització s’ha convertit en un indubitable pol d’atracció per als hotelers locals i peninsulars, després de la milionària inversió de Sagitario Hotels a Son Carrió i la obertura, durant la primavera-estiu de 2025, del nou hotel de 5 estrelles Gran Luxe del grup basc Santandria Bai

Render del projecte de Santandria Bai.

Bep Al·lès / Ciutadella – Santandria s’ha convertit en els últims anys en un dels principals pols d’atracció turística de Ciutadella per als inversors de la indústria hotelera. A la inversió milionària del grup Sagitario Hotels de l’empresari Sebastià Triay Fayas (Ciutadella, 1951) i la seva família a Son Carrió-Santandria, amb la posada en marxa de dos establiments de la cadena menorquina a tan sols uns metres de la platja, s’afegirà durant la primavera-estiu de 2025 l’obertura del nou hotel de 5 estrelles Gran Luxe que la promotora basca Santandria Bai SL construeix al carrer dels Anglesos. Unes actuacions que sumen prop de 25 milions d’inversió en devers 5 anys en una urbanització madura que agafa, d’aquesta manera, una nova embranzida i que s’enlaira cap a un futur de renovació i modernitat.

El nou establiment de Santandria Bai SL s’alçarà a un solar de 5.000 metres quadrats de superfície molt proper a la mateixa cala de Santandria, amb una inversió propera als 9 milions d’euros. Comptarà amb 50 habitacions amb capacitat per allotjar 100 persones.

L’hotel tindrà la seva entrada principal al carrer dels Anglesos, encara que també s’hi podrà accedir pel carrer dels Espanyols.

La promotora de Donostia invertirà 8,7 milions en un modern establiment de 50 habitacions i capacitat per allotjar 100 persones

Es dóna la circumstància que aquest és el darrer hotel que obrirà, de moment, les seves portes a Ciutadella, ja que la moratòria actualment en vigor impedeix, a hores d’ara, atorgar noves llicències al municipi. De fet, el grup basc n’aconseguí el permís municipal poc temps abans que la normativa que fa impossible per al moment obtenir noves autoritzacions hoteleres es convertís en realitat.

Els 5.339,18 metres quadrats de superfície construïda del nou hotel del grup basc es reparteixen entre els 1.883,08 del soterrani, els 1.883,24 de la planta baixa i els 1.572,86 del primer pis. El projecte bàsic és obra de l’arquitecte donostiarra Juan José Arrizabalaga.

La promotora guipuscoana compta amb un capital social proper al milió i mig i està lligada financerament amb la societat Don Nola XLI SL

La societat Santandria Bai SL, amb un capital social d’1.411.018 euros, es va constituir el 13 de novembre de 2020 i té el seu domicili social a l’Avinguda Madrid, 32, de Donostia, a Guipúscoa. La societat està vinculada financerament amb l’entitat mercantil Don Nola XLI SL, dedicada al lloguer de béns immobles, amb qui comparteix seu social a Sant Sebastià. Santandria Bai està administrada solidàriament per Xabier Aramburu Irazu i Jon Arratibel Uranga i es dedica a la construcció, promoció, compravenda, cessió i explotació de béns immobles i a l’explotació i gestió de negocis hotelers. La inversió del grup basc a Santandria s’enfila fins als 8.771.438 euros

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.