Més per Menorca celebra la Diada del Poble de Menorca amb gran ambient festiu i reivindicatiu Els menorquinistes mostren la seva indignació davant un govern del Consell Insular “teledirigit des de Mallorca, sense lideratge ni autonomia”

La vigília del 17 de gener, Diada del Poble de Menorca, és la data escollida per Més per Menorca per reunir-se amb els seus adherits i càrrecs públics. Sota el nom de ‘festa menorquinista’ el partit ecosobiranista organitza aquest esdeveniment com a punt de reivindicació de la identitat, cultura i llengua de Menorca.

L’acte fou encetat per la portaveu del PSM-Més per Menorca a Ciutadella, Maria Jesús Bagur, qui va donar la benvinguda a tots els assistents i va demanar “una Diada amb més presència i reivindicació que mai davant les amenaces que se’ns presenten”.

Seguit de Bagur agafà la paraula el coordinador general de Més per Menorca, Miquel Àngel Maria, qui a través del seu discurs animà als adherits i adherides a “unir les nostres forces per aturar, una vegada més, els atacs contra els valors culturals i socials que tenim com a comunitat”. Maria també va agrair la “gran tasca” que fan els càrrecs públics del partit tant al Consell, com al Parlament, com als ajuntaments de l’illa i va fer una crida a participar de forma activa al III Congrés de Més per Menorca que tindrà lloc el mes de febrer.

La darrera part de l’acte va consistir en la lectura d’un manifest a càrrec de la consellera de Més per Menorca, Noemí García, a través del qual reivindicà “el sentit de pertinença a un poble amb personalitat pròpia i voluntat de decidir amb llibertat el seu avenir”. El manifest menorquinista també fou crític amb els governs de la dreta i l’ultradreta que “amenacen els drets de ser i créixer com a poble”, com és el cas de l’actual govern del Consell Insular “teledirigit des de Mallorca, sense lideratge ni autonomia”. No obstant, des de Més per Menorca observen aquesta situació com a “estímul per ajuntar, amb coratge, il·lusió, fermesa i responsabilitat, els esforços per a impulsar el  canvi imprescindible”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.