Control de la Policia Local als VMP, ciclomotors i motocicletes Es faran controls durant les pròximes dues setmanes, després de deixar passar un temps prudencial durant el qual s’ha donat la informació pertinent respecte la nova ordenança

Aquesta setmana s’ha activat un control més exhaustiu envers els vehicles de mobilitat personal (VMP), i ciclomotors i motocicletes. Aquests dos temes són àmpliament reclamats per la ciutadania perquè afecten la seguretat i a la convivència als carrers de Ciutadella.

Així, durant les dues pròximes setmanes, es faran controls específics de VMP, amb especial atenció als encreuaments dels carrers i als semàfors, a l’eix de la zona centre i als passos de vianants.

En aquest sentit, es començaran a denunciar les conductes inadequades dels propietaris d’aquests tipus de vehicles i seguint la nova ordenança municipal que va entrar en vigor el desembre.

També es faran controls específics de motos i ciclomotors envers al renou dels tubs d’escapament. Es prestarà especial atenció als col·lectors que hagin estat manipulats i que, per tant, no han passat els controls de característiques tècniques homologades, que marca la Inspecció Tècnica de Vehicles.

Tota aquesta regulació ve especificada a la nova ordenança municipal. A l’article 30: “Prohibicions respecte a la circulació de vehicles”, i més concretament a l’apartat “C”: “Emetre pertorbacions electromecàniques, sorolls, gasos o altres contaminants per damunt dels nivells permesos per la legislació vigent” s’estipula, així, la prohibició de circular als vehicles que sobrepassin aquests límits.

D’aquesta manera, en cas que el policia vegi que un tub d’escapament ha estat manipulat o que el tub de sèrie del vehicle ha estat substituït i no porti un certificat vàlid de les característiques tècniques, el vehicle pot ser immobilitzat.

D’igual manera, a l’article 137 de l’ordenança de trànsit, en l’apartat “B”, punt 14, també indica els supòsits que habiliten la immobilització del vehicle quan “superi els nivells de gasos, fums i soroll permesos reglamentàriament segons el tipus de vehicle”.

També s’especifiquen els nivells sonors màxims segons la tipologia de vehicle. En cas de dubte, el policia local pot exigir al propietari del vehicle a passar una inspecció tècnica del vehicle amb el consegüent informe on es quantifiqui el nivell sonor del vehicle.

També es pot mesurar el soroll mitjançant sonometria mitjançant els aparells dels quals disposa la policia local. Finalment, es pot donar un termini de temps raonable perquè l’usuari substitueixi el tub d’escapament manipulat o canviat pel de sèrie. En cas que això no es produeixi, serà denunciat.

Des de la Policia Local s’informa que aquest seguiment es farà en combinació amb els controls d’alcoholèmia i de documentació dels vehicles.

Finalitzades aquestes dues setmanes de campanya, es farà memòria de la feina feta amb el resultat de denúncies interposades, i més tard, s’elaborarà un cronograma més espaiat en el temps, que es mantindrà fins a la campanya d’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.