Joan Mesquida celebra la reforma d’art. 49 de la Constitució per eliminar la paraula “disminuïts” per referir-se a les persones amb discapacitat

El diputat menorquí Joan Mesquida, ha celebrat avui l’aprovació al Congrés dels Diputats de la reforma de l’article 49 de la Constitució per eliminar la paraula “disminuïts” i substituir-la per “persones amb discapacitat”

Amb la reforma, llargament defensada pel PP, s’eliminaran de la Carta Magna els conceptes de “disminuïts físics, sensorials i psíquics” i respon, segons el diputat, a una “demanda històrica”, alhora que suposa un “reforç de la igualtat de les persones amb discapacitat”, aprofundint en “l’autonomia personal i inclusió social” d’aquestes persones amb l’objectiu que “visquin la vida que vulguin viure de forma plena”.

A més, defensa que “amb aquesta reforma, entreguem a les persones amb discapacitat la dignitat que els correspon. Avui hem votat que la Constitució sigui una mica millor que ahir”.

Mesquida ha agraït el consens polític a què s’ha arribat per a aquesta reforma, encara que critica que hi hagi grups que hagin volgut aprofitar aquesta reforma per “colar” esmenes que no tenen res a veure: “ni tan sols en un tràmit amb una finalitat tan exalçable són capaços de deixar de banda els seus interessos partidistes”.

Així mateix, lamenta que no tots els diputats de la Cambra hagin votat a favor d’una reforma com aquesta, que és “important per a la ciutadania” i que “no té ideologia”, com és protegir les persones amb discapacitat.

Finalment, Joan Mesquida ha volgut recordar els quatre milions de persones amb algun tipus de discapacitat i les seves famílies, i reconèixer la tasca fonamental de les associacions per la seva feina durant tants anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.