Un desembarcament que dóna continuïtat a l’aposta Sagitario Hotels a la zona de Santandria

Bep Al·lès / Ciutadella – El desembarcament de la promotora basca a Santandria, amb un projecte arquitectònic modern i impactant, s’afegeix a l’aposta valenta que en els últims anys ha realitzat el grup de capital local Sagitario Hotels a Son Carrió amb la construcció de dos nous hotels a tocar de la cala de Santandria: el Gran Sagitario, obert al 2021, amb 98 habitacions dobles, i el Petit Sagitario, amb 39 habitacions, piscina exterior i spa, que començà a funcionar el 2022. Una inversió global de 15 milions d’euros que ha servit per capgirar l’aspecte de Son Carrió-Santandria i provocar un tomb en l’economia de la zona, que n’ha notat positivament els efectes.

La construcció d’aquests dos hotels va arrencar el 2015, però la pandèmia en va retardar l’obertura, prevista inicialment per a 2020.

Amb l’obertura d’aquests dos nous hotels, el grup Sagitario, fundat per l’empresari turístic Sebastià Triay Fayas a començaments de la dècada de 1980, compta ja a la seva nòmina de propietats amb 10 hotels. Al seu important patrimoni hoteler, el grup format per Sebastià Triay, la seva dona, Antònia Amorós, i els seus tres fills Marianna, Lluís i Joan ha sumat en els últims anys l’adquisició de fins a cinc llocs -Biniatzem, Son March, Son Marquet, s’Aranjassa i Son Tarí- amb els quals poder proveir de formatge, hortalisses, fruites i carn els seus hotels.

Sagitario Hotels ja gestiona els hotels Princesa Playa i Sagitario, de quatre estrelles, dos grups d’apartaments (Vista Playa) i 50 viles turístiques que sumen prop de 900 places.

La trajectòria del grup hoteler local cal situar-la al primer tram de la dècada dels 80 quan Sebastià Triay i la seva dona compraren l’Hostal Ciutadella, que es convertiria en el primer projecte de l’empresa familiar. La construcció dels apartaments Vista Playa I, que obriren les seves portes a mitjans dels anys 80 a Cala Blanca, significà la consolidació de la vocació definitivament turística de l’aventura empresarial del matrimoni ciutadellenc, que creixeria un escaló més amb la construcció de l’hotel Sagitario Playa (1990), gràcies a un crèdit de 250 milions de pessetes. La inauguració de l’hotel Princesa Playa, a la urbanització de Cala en Bosc, amb 240 habitacions, i la renovació, el 2010, del Sagitario Playa per pujar-lo de categoria varen servir per refermar els plans del grup, que també reformà l’Hostal Ciutadella i el Princesa Playa. La família afegiria després al seu patrimoni els apartaments Menorcamar, primer establiment només per a adults de la cadena, i l’hotel d’interior Petit Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.