L’oferta cultural i esportiva, eixos centrals de participació de les Illes Balares a Fitur Participaran a la fira del 24 al 28 de gener i es presentaran les noves estratègies turístiques per al destí

Les Illes Balears participaran a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra a Madrid del 24 al 28 de gener. L’objectiu serà posicionar l’oferta de Cultura i Esports al mercat nacional com a part de la nova estratègia turística iniciada pel Govern de les Illes Balears.

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, a través de l’Agència d’Estratègia Turística (AETIB), ha estat l’encarregada de coordinar tota la participació en aquesta fira, un esdeveniment on Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera hi seran presents, amb un taulell propi, en un estand de 1.000 m2.

Es tracta del mateix estand de la passada edició de Fitur 2023 que li va valer el premi a millor “estand sostenible”. Un disseny que ha estat adaptat a aquesta nova edició, però que de la mateixa manera segueix inspirat en la Posidonia Oceanica, amb una ferma aposta per la sostenibilitat, tant en els seus materials com en tot el procés constructiu, i que cerca alhora ser un espai funcional i útil per a tota l’activitat firal que s’hi desenvolupa.

Al costat de cadascuna de les illes, a l’estand de les Illes Balears a FITUR estaran presents 14 ajuntaments de Mallorca i 8 de Menorca, així com un total de 9 coexpositors privats (Barceló Hotel Group, Son Bunyola, Eulen, Menorca Lines, Europlayas, EE Car Rental, Hotetec, Roig Drive Mallorca i Affilired).

També es disposarà de cinc cabines de ràdio des de les quals diferents emissores locals faran la programació en directe aquests dies. Així mateix, i com és habitual a les fires turístiques, l’AETIB ha habilitat un sistema de reserves de taules a l’estand perquè el sector turístic desplaçat a la fira pugui mantenir reunions de treball d’una manera organitzada. Aquest sistema ha estat comunicat prèviament a les empreses turístiques per tal que puguin utilitzar-lo per agendar-hi les cites.

En la seva aposta per la formació com a eix fonamental de l’estratègia turística, l’estand de les Balears a Fitur oferirà també un servei de bar en determinats moments del dia que serà atès per alumnes de l’Escola d’Hostaleria de les Illes Balears (EHIB).

Activitats a l’estand

Durant els dies que duri la fira, es duran a terme diferents presentacions i activitats a l’estand de les Illes Balears. Dimecres 24 de gener, a les 12.00 h, la presidenta del Govern, Marga Prohens, i el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, presentaran als mitjans de comunicació les noves estratègies turístiques de les Illes Balears.

El mateix dia, i com a part de l’estratègia de posicionament del producte Cultura i Esports, els directors generals d’Esports i Cultura, Joan Antoni Ramonell i Ricarda Vicens, respectivament, participaran en la presentació d’esdeveniments esportius com el torneig de tennis Championschip ATP 250 i l’Iroman 70.3 d’Alcúdia, a més d’altres esdeveniments culturals com l’Atlàntida Film Festival i la presentació de l’obra “Paisatge Sensible” d’Amparo Sard.

Dijous 25 de gener, a les 11.00 h, els Consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera presentaran les principals novetats turístiques per a l’any 2024. A més, per als dies 24, 25 i 26 de gener, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha organitzat uns tasts de vi i oli d’oliva, amb reserva prèvia, per promocionar el producte local i posar en valor les DOP i IGP de les Illes Balears.

Durant el cap de setmana, dies d’accés de públic final a la fira, hi ha programades diferents activitats com són uns tallers de pintures destinats als més petits, així com actuacions de Ball Pagès a càrrec del grup Els Pastorells de Formentera i la representació de la peça ‘Paisatge Sensible’ de l’artista Amparo Sard.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.