Les Illes Balears i Canàries analitzen a FITUR les necessitats en matèria de connectivitat en els arxipèlags La consellera Marta Vidal i el seu homòleg canari aborden els reptes comuns de les illes en una primera reunió

La consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marta Vidal, i el conseller d’Obres Públiques, Habitatge i Mobilitat del Govern de Canàries, Pablo Rodríguez, han mantingut avui una reunió, coincidint amb la Fira Internacional de Turisme (FITUR) a Madrid, per a abordar els desafiaments dels territoris insulars en matèria de connectivitat.

Ambdues administracions han aprofitat el marc de la celebració de FITUR per a tenir una primera presa de contacte i intercanviar impressions sobre les necessitats de les Illes en matèria de mobilitat, i sobre les polítiques que s’han de desenvolupar per a garantir la connectivitat entre Illes i d’aquestes amb la Península.

La consellera Vidal i el seu homòleg canari han acordat continuar mantenint trobades periòdiques per a coordinar accions que assegurin el transport aeri i marítim a les Illes. A la trobada, també hi ha participat la directora general de Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Lorena del Valle.

Així mateix, els dos consellers, que també coordinen les àrees de govern d’habitatge, han coincidit que ambdós arxipèlags travessen una situació d’alta demanda residencial, i han comentat els decrets sobre aquesta matèria que han desenvolupat els governs insulars, en el cas de les Balears vigent des de fa quatre mesos, i, en el cas de Canàries, la Conselleria treballa en una proposta que serà presentada en els pròxims mesos.

La consellera Marta Vidal ha valorat aquesta primera trobada amb el govern canari. “Hem de desenvolupar una agenda conjunta per a analitzar les problemàtiques comunes i buscar una solució, com a espais insulars hem de recolzar-nos i buscar el millor per als nostres ciutadans”, ha explicat. A més, en materia d’habitatge, “també compartim una greu problemàtica residencial”, ha afegit, a la vegada que ha recordat que a les Balears, s’han adoptat “mesures clares i contundents” a través del Decret llei de mesures urgents d’habitatge, actualment en fase de tramitació parlamentària com a projecte de llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.