Menorca aposta per l’esport a FITUR i presenta el seu calendari d’esdeveniments per a 2024 recuperant el pàdel d’elit

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha aprofitat l’escenari de FITUR per a presentar en societat el que serà el seu calendari amb els principals esdeveniments esportius per a 2024. L’acte, que ha estat seguit pel president del Consell, Adolfo Vilafranca, ha comptat també amb la presència de l’alaiorenca Gemma Triay, una de les millors jugadores de pàdel del planeta, ja que s’ha presentat el FIP Platinum Menorca, un esdeveniment que garantirà les millors pales del circuit internacional a l’Illa del 14 al 20 d’octubre.

“Menorca serà un dels 8 escenaris més importants del pàdel a Espanya. Després de molta feina i esforç, recuperem l’elit del pàdel a l’illa. Des del Consell Insular i la Fundació Foment del Turisme fem una aposta per un esport que creix cada dia que passa i que compta amb una gran afició local alhora que contribueix a l’arribada de molts aficionats de fora que viatgen a l’illa per a l’ocasió”, ha explicat Vilafranca.

“Quan em van explicar aquesta possibilitat d’apostar per aquest torneig, sens dubte vaig dir que sí, que cap endavant. Això és el futur del pàdel i crec que Menorca ha d’estar en ell”, ha afirmat Gemma Triay.

La Fundació ha apostat per una presentació a FITUR que ha conduït el periodista Dino Gelabert-Petrus, qui ha detallat tots els esdeveniments que comptaran amb el suport de la institució que presideix Vilafranca amb l’ajuda de la directora insular de Promoció Turística, Begoña Mercadal.

“És molt positiu haver pogut dissenyar un calendari de cites esportives, des del Camí de Cavalls i els esdeveniments que es realitzen en ell fins a regates internacionals exclusives, passant pel fet que aquests esdeveniments desperten l’interès tant de participants com d’acompanyants”, ha afegit el president del Consell Insular i de la FFTM.

Així, el trail running i el Camí de Cavalls prenen especial protagonisme copant cinc esdeveniments, la lliga Illa dels Trails que arriba a la seva quarta edició amb les seves quatre proves (Trail dels Fars, Trail del Nord, Trail dels Fars Nocturna i October Trail) juntament amb la qual és ja una referència dins del calendari nacional i internacional, la Trail Menorca Camí de Cavalls i les seves vuit distàncies que suposen un atractiu absolut any rere any. De fet, el 2023 s’han comptabilitzat més de 6.000 persones que han pres part en aquests esdeveniments, amb més d’un 70 per cent de procedència de fora de l’Illa amb una mitjana que supera les dues nits contractades per participant.

La vela és una altra de les activitats amb major presència dins del calendari gràcies als 3 grans esdeveniments que organitza el Club Marítim de Maó i que col·loquen al port de Maó com una rada de referència internacional que desperta cada vegada més interès. La primera cita és del 29 de maig al 2 de juny, la MENORCA J CLASS 2024, un esdeveniment que té els seus orígens en la prestigiosa Copa Amèrica amb embarcacions que superen de mitjana els 43 metres d’eslora.

La segona serà la clàssica REGATA MENORCA SANT JOAN – TROFEU ALFONS XIII, del 20 al 22 de juny, una prova que arrenca a Barcelona i que suposa per a més d’un centenar de vaixells participants una aventura que uneix la ciutat comtal amb el port de Maó en una navegació en la qual no està permès encendre el motor depenent totalment de la perícia, l’habilitat i els capritxos del vent.

La responsable de tancar el calendari de vela serà la Vela Clasica Menorca – Copa del Rei de Vaixells d’Època del 27 al 31 d’agost que omplirà el port amb alguns dels dissenys més impressionants de la mar Mediterrània.

En la presentació, a més, s’ha fet esment, entre altres, a la Bike Menorca, un nou repte per als amants de la bicicleta de muntanya, que tindrà lloc el 27 d’abril, així com les clàssiques de les dues rodes, la Volta a Menorca en BTT que es manté a l’octubre i la Volta Cicloturista Internacional, en el mateix mes.

L’acte s’ha tancat amb un bloc dedicat al pàdel en el qual ha intervingut a més Gemma Triay, qui ha estat acompanyada pel president de la Federació Internacional de Pàdel, Luigi Carraro, i del seu homòleg espanyol, Ramón Morcillo.

L’esportista Sergi Llull també ha volgut donar suport a l’acció de Menorca a FITUR amb un vídeo en el qual s’ha dirigit als assistents.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de nombroses autoritats de l’Illa amb representació de tots els ajuntaments, així com empresaris que han volgut conèixer de primera mà quins seran els reclams esportius per a 2024, una aposta clara per part de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, així com el Consell Insular en l’objectiu de desestacionalitzar el turisme, allargar la temporada i diversificar els motius de viatge dels turistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.