PortsIB aposta per la modernització i la sostenibilitat en FITUR 2024 El conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua, Juan Manuel Lafuente, ha expressat la intenció de trobar un "equilibri i fer un ús prudent dels recursos costaners"

Després d’una dècada d’absència, PortsIB ha tornat a FITUR 2024, la Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid des d’avui i fins al 28 de gener. Amb un estand situat en el pavelló 7 (estand 7B08), dins de l’espai de les Illes Balears, PortsIB no sols reafirma el seu paper amb el turisme sinó que també posa de manifest el seu compromís amb pràctiques sostenibles i responsables.

El conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, lidera la delegació balear de PortsIB i a la seva arribada a FITUR ha expressat la intenció de la Conselleria de trobar un “equilibri i fer un ús prudent dels recursos costaners”. “Reforcem el nostre enfocament en la sostenibilitat ambiental i la promoció d’un turisme nàutic de qualitat. Hem de centrar els nostres esforços a trobar un equilibri i fer un ús prudent dels nostres recursos, preservant i valorant la nostra herència cultural i natural. Aquest ha de ser el reflex de la nostra gestió portuària”, ha indicat.

Durant l’esdeveniment, el conseller participarà en diverses activitats, incloent-hi la presentació del ‘Fast Ferri Margarita Salas’ de Balearia i el Palma International Boat Xou, esdeveniments que reafirmen el compromís de les Illes Balears amb la indústria nàutica. “Assistir a FITUR i a esdeveniments similars és fonamental per a estar al dia amb les últimes tendències en modernització i sostenibilitat dels ports a escala mundial. És una oportunitat inavaluable per a aprendre d’uns altres i aplicar aquests ensenyaments en les nostres pròpies gestions”, ha subratllat Lafuente.

Amb un rècord històric de visitants en 2023, el port de Ciutadella es converteix en un clar exemple de l’èxit i creixement que PortsIB cerca replicar en les seves gestions. El port de Son Blanc va aconseguir els 601.183 usuaris l’any passat, un increment del 22,53% comparat amb els 490.642 usuaris de 2022. “La notable afluència d’usuaris no sols mostra una àmplia eficiència operativa, sinó també la capacitat per a atreure i satisfer a un públic divers”, ha indicat Lafuente, fent referència al Port de Ciutadella.

Antoni Mercant, director general de Ports i Transport Marítim, ha subratllat per part seva, durant la Fira Internacional de Turisme, “la importància de la nàutica esportiu-recreativa”. “No és només un pilar de la nostra economia, sinó també una part integral de la nostra identitat”, ha destacat Mercant. “Atreu a aficionats de tot el món, reflectint l’atractiu global de les nostres illes i la qualitat de les nostres instal·lacions i serveis. El nostre compromís amb aquest sector va més enllà de l’econòmic; és una aposta per un turisme que respecta i celebra la nostra identitat local i el medi ambient marí”, ha reconegut.

Col·laboració amb Amadip Esment
PortsIB també mostra la seva responsabilitat social a través de la col·laboració amb Amadip. L’organització dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual ha preparat per a FITUR 3.000 ventalls de cartó dissenyats amb el logotip de PortsIB i que estan sent distribuïts als assistents, ressaltant la inclusió i la consciència social en les seves activitats.

A més, PortsIB ha portat a Madrid fullets i guies dels principals ports gestionats per la Comunitat Autònoma, així com articles de promoció del destí per al públic professional i visitants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.