El Govern llançarà una subvenció de 100.000 € per ajudar a cobrir les despeses de la instal·lació dels receptors de satèl·lit en HD Ciutadella, Ferreries, Sant Lluis i Es Mercadal són els municipis afectats a Menorca

La Direcció General de Simplificació Administrativa, Modernització i Administració Digital, depenent de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, llançarà una línia de subvencions d’un total de 100.000 € per ajudar a cobrir les despeses de la instal·lació dels receptors de satèl·lit que puguin descodificar en HD (alta definició), ja que a partir del 14 de febrer és quan es deixaran d’emetre els canals de televisió en SD (Standard Definition).

Aquest canvi, que el Govern espanyol va comunicar el passat novembre al Govern de les Illes Balears, comporta el risc que 1.849 llars de les Illes Balears es quedin sense rebre senyal de televisió, ja que es troben a la zona 3, que és allà on no arriben ni els operadors privats (zona 1) ni les extensions de cobertura del Govern (zona 2).

Aquesta situació afecta especialment els nuclis i urbanitzacions més disseminats i aïllats, i es posa més en relleu a Mallorca (723 famílies afectades) i Eivissa (681 casos). A Menorca hi ha 313 habitatges afectats, i 132 a Formentera. A més, les Illes Balears seran l’única comunitat que donarà ajudes d’aquest tipus, ja que l’Estat va comunicar que tampoc ho contemplava.

Així, el departament liderat per el vicepresident Antoni Costa ha decidit impulsar una subvenció que serà, inicialment, de 100.000 € per finançar fins al 80% del cost del receptor, amb un límit de 250 €. Tot i això, es contempla la possibilitat que, en funció de la demanda, la subvenció es pugui ampliar mitjançant una modificació de crèdit.

Els municipis més afectats, per ordre de major a menor, són els següents: Sant Josep de sa Talaia (439 habitatges), Sant Antoni de Portmany (172), Formentera (132), Es Mercadal (124), Pollença (197), Valldemossa (57), Ferreries (56), Escorca (54), Ciutadella (51), Calvià (45), Sant Lluís (40), Manacor (32), Campanet (28), Sóller (26) i Alcúdia (23).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.