Presentació del llibre “La gestió de l’aigua a Menorca”

L’any 2014 el Cercle d’Economia de Menorca promogué i organitzà una jornada dedicada a la gestió de l’aigua a Menorca que va tenir lloc a la sala d’actes de l’Ateneu de Maó per mirar d’analitzar un dels temes cabdals d’interès general per a la població. La cita va reunir diferents experts, tant de Menorca com de fora, que van focalitzar les seves intervencions en tres qüestions relacionades amb la gestió dels recursos hídrics de l’illa com son la regeneració i reutilització de les aigües després d’un primer ús, la intervenció col·lectiva dels usuaris en les decisions administratives sobre l’aigua i la gestió consorciada dels serveis municipals d’abastament, sanejament i depuració d’aigües.

Uns anys més tard, des del propi Cercle es va decidir cofinançar l’edició i publicació d’un llibre recull en col·laboració amb entitats i empreses col·laboradores, on a més d’incloure el contingut de les diferents ponències d’aquella jornada inicial, s’hi van afegir els texts d’algunes Notes d’Opinió sobre el tema emeses per la pròpia l’entitat, i un total de disset articles, escrits per l’enginyer de Camins, Canals i Ports, José Antonio Fayas i publicats al diari “Menorca”.

Tot aquell treball convertit en un exhaustiu document d’anàlisi de dades i propostes de futur titulat “La gestió de l’aigua”, finalment no es va poder acabar presentant en públic per culpa de la pandèmia de la COVID i és per això que una dècada després de la celebració d’aquella jornada, es vol aprofitar per donar a conèixer públicament el llibre, en plena emergència de problemes d’abastament d’aigua.

Aquest proper dimecres dia 31 de gener tindrà lloc la primera de les presentacions previstes en un acte que s’ha organitzat a l’Ateneu de Maó a les 19.30 hores. Dissabte dia 3 de febrer es farà la segona al Cercle Artístic de Ciutadella a les 19.00 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.