Setmanari El Iris del 29 de gener de 1949

El Setmanari El Iris del 29 de gener de 1949, parlava a la portada de la ja llavonces perduda Processó de la Candelera que antigament es celebrava a Ciutadella. Pel fet que la Candelera era la titular de la Catedral de Menorca. La primera processó de la Candelera es va celebrar a Ciutadella, segons la crònica de Pere Martorell, el 2 de febrer de 1287, just reconquerida l’Illa de Menorca per Alfons III. També es parlava a la portada de la festivitat de Sant Joan Bosco i dels 50 anys de presència salesiana a Ciutadella. També hi havia un avanç del que seria la festa patriòtica del 8 de febrer, i la Instantània ens parlava de la nova Casa Balear que s’havia inaugurat a Madrid.

El capità general de les Balears, el tinent general Eduardo Sáez de Burruaga, visitava Ciutadella a bord del canoner “Pizarro”. Va passar revista a les tropes a la plaça des Born i seguidament va visitar el palau episcopal i la Catedral.

Diferents empresaris del sector del calçat a Ciutadella eren premiats a l’Exposició de Calçat d’Artesania, organitzada per l’Obra Sindical de Palma. Els premiats van ser: Pere Marquès Casasnovas; Domingo Moll, Pere Capó i Josep Romà.

Joan Cavaller Comellas, era el president del Cercle Artístic i organitzava una exposició de pintures on hi participaven: Vives Lllul, Portella, Hernández Mora, Benejam, Torrent i Alejandre.

La Companyia Artística dels Antics Alumnes Salesians, estava preparant la posada en escena pel 31 de gener del drama “La cabaña del tio Tom”.

El Ciudadela rebia les copes de Campió de Lliga 1947 i 1948.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.