El PSOE lamenta que el govern del Partit Popular hagi retornat l’Ajuntament de Ciutadella a una època fosca de transparència en la gestió pública

La secretari general dels socialistes ciutadellencs, Sandra Moll

El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Ciutadella exigeix a l’equip de govern del Partit Popular la publicació al web municipal de tots els documents econòmics i financers que conformen l’expedient dels pressupostos generals de la institució per a 2024. Els socialistes reclamen que es garanteixi així el dret a la informació i es facin públics mitjançant el portal de transparència de la institució documents com:

  • –  El pressupost d’ingressos i despeses amb la totalitat de partides i tots els capítols.
  • –  L’annex d’inversions
  • –  L’informe econòmic-financer
  • –  L’informe d’Intervenció i estabilitat pressupostària
  • –  Les bases d’execució dels pressupostos
  • –  La plantilla de personal
  • –  Els pressupostos del Patronat d’Escoles Infantils, de l’Hospital i de la Fundació Ciutadella Cultura
  • –  La memòria d’Alcaldia.
  • –  L’estat del deute.

    Tots aquests documents van ser sempre públics durant els anys 2015 a 2023 amb els governs del pacte de progrés a Ciutadella, fent de la institució municipal un referent de transparència reconegut a les diferents avaluacions fetes per empreses externes independents. El PSOE avisa també que l’actual opacitat informativa del govern del PP a Ciutadella xoca amb el codi de bon govern aprovat per l’Ajuntament en 2018 i no respecta els avanços en matèria d’informació pública ni la normativa impulsada durant els darrers anys en l’àmbit estatal i autonòmic.

    La secretària general del PSOE Ciutadella i regidora a l’Ajuntament, Sandra Moll, creu que el retrocés en matèria de transparència de l’actual equip de govern del Partit Popular va en consonància amb la passivitat i la desídia que demostren en el dia a dia a l’hora d’informar a la ciutadania sobre la feina que porten a terme a l’Ajuntament. “Ens preocupa i molt el tarannà que està assolint el PP Ciutadella a l’Ajuntament: ens preocupa que el regidor Joan Benejam consideri l’obligada transparència de les institucions i càrrecs públics com “un poc de xafardeig” tal com va reconèixer al darrer Ple, i sembla que, d’acord amb la seva forma d’entendre la transparència en la gestió pública, ha decidit no donar a conèixer a la ciutadania documents tan importants com són els que afecten els pressupostos municipals.

page1image35095984page1image35096192 page1image35096816page1image35096608

page2image34661520

SENSE PUBLICITAT A L’EXPOSICIÓ PÚBLICA

És més, el PSOE considera que la no publicació dels pressupostos a la pàgina web després de l’aprovació inicial i durant el període d’exposició pública ja va ser un absolut contrasentit, destinat a posar pals a les rodes a qualsevol ciutadà o entitat que volgués examinar els comptes per poder presentar-hi al·legacions. “És evident que el govern del Partit Popular, com ha fet sempre, governa Ciutadella d’esquena als ciutadans, amagant-los els documents de la gestió pública i dificultant qualsevol mena de fiscalització”, es queixa la regidora Sandra Moll.

Des del PSOE no aturarem fins a obligar l’Ajuntament a retornar al camí de la transparència i el bon govern, tal com es va fer durant els anys 2015 a 2023, amb el PSOE a l’equip de govern. De fet, tota la informació econòmica financera de les dues darreres legislatures es pot encara consultar al web municipal. “La diferència és abismal”, reitera Sandra Moll, i representa una absoluta falta de respecte del Partit Popular i vulneració de drets de la ciutadania. “La transparència no és en cap cas una concessió que han de fer els governants, sinó que és un dret dels ciutadans”, sentència. La informació publica i els documents sobre la gestió municipal en matèria econòmica han minvat en més d’un 90 per cent amb l’arribada del Partit Popular, respecte a la informació i documents accessibles durant els anys 2015-2023 de govern PSM-PSOE I UNIDES PODEM, i que encara es poden consultar al web municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.